Χίλιοι λόγοι να κάνεις κατάληψη, κανένας από αυτούς ο φασισμός.

Την τελευταία βδομάδα γίνεται μια προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι μαθητές σε εθνικιστικές καταλήψεις. Βλέπουμε περιστατικά σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδες, με μαθητές να σηκώνουν πανό με φασιστικά σύμβολα, μαθητικές πορείες να φωνάζουν στρατιωτικά συνθήματα μίσους για Αλβανούς, Σκοπιανούς, Τούρκους και κάθε λογής δήθεν εχθρούς της πατρίδας.

Τη στιγμή που ετοιμάζεται το νέο εκπαιδευτικό μοντέλο που θα εντατικοποιεί ακόμη περισσότερο τους μαθητές, θα πετάξει εκτός σχολείου ένα σημαντικό αριθμό μαθητών ενώ εκτός πανεπιστημίων ένα ακόμη μεγαλύτερο, τη στιγμή που εμείς είμαστε σε τάξεις και θρανία από το πρωί μέχρι το βράδυ, που η τεχνική εκπαίδευση γίνεται το μοντέλο για τους περισσότερους, τη στιγμή που οι διαχωρισμοί γίνονται όλο και πιο έντονοι μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, κάποιοι επιλέγουν να καλέσουν σε πορείες για τη Μακεδονία.

Ο τρόπος και ο στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι ξεκάθαρος. Μηνύματα προς τα μέλη των 15μελών, προς μαθητές που βρίσκονται κοντά σε φασιστικούς κύκλους, αλλά και προς συλλόγους γονέων που καλούν για πανελλαδική ημέρα καταλήψεων με ξεκάθαρο εθνικιστικό περιεχόμενο

Μπορούμε όλοι και όλες να καταλάβουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από τέτοιου είδους προσπάθειες. Είναι όλοι εκείνοι που το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν για δήθεν ελληνικές Μακεδονίες και δικαιώματα του ελληνικού κράτους προς ξένα εδάφη. Είναι όλοι εκείνοι που σιγοντάρουν την πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους μιλώντας για τους τούρκους και αλβανούς εχθρούς. Είναι όλοι εκείνοι που θέλουν νεκρούς μετανάστες στο Αιγαίο, που μας θέλουν υποταγμένους στην εθνική συνείδηση, που θέλουν καθαρά έθνη και φυλές. Δεν είναι άλλοι από αυτούς που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα, το Σ. Λουκμαν το Ζακ Κωστόπουλο δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους που θα βρεθούν απέναντι σε όποιον και όποια από εμάς νιώθει να ασφυκτιά σε αυτό το σύστημα, σε όποιον και όποια σηκώσει κεφάλι και διαμαρτυρηθεί. Είναι η Χρυσή Αυγή, τα φασιστικά παρακλάδια της και ο εθνικός κορμός που ξερνάμε και μόνο που τους βλέπουμε.

Οι εθνικές ιδέες γεννούν νεκροταφεία

Για μας είναι ξεκάθαρο, όσοι οραματίζονται εθνικές ιδέες, μια μεγάλη Ελλάδα, ισχυρό κράτος μόνο απέναντί τους μπορούν να μας βρουν. Γνωρίζουμε πως το ισχυρό έθνος και όσα οραματίζονται το μόνο που μπορούν να επιφέρουν είναι πολέμους, θάνατο, φτώχεια και δυστυχία. Γνωρίζουμε πως το ισχυρό έθνος απαιτεί από όλους μας υποταγή στα συμφέροντά του, να είμαστε πειθαρχημένοι και σιωπηλοί σε ότι αφορά τις δικές μας ανάγκες, τις δικές μας επιθυμίες και έτοιμοι να θυσιάσουμε τα πάντα για τη μαμά πατρίδα. Έτοιμοι να βλέπουμε μετανάστες να πνίγονται, πρόσφυγες να απελαύνονται, ομοφυλόφιλους να δέρνονται, ξένους να δολοφονούνται, στρατιώτες να σκοτώνονται για τα συμφέροντα της Ελλάδας απέναντι στους δήθεν εχθρούς της.

Μας ενδιαφέρει να βγούμε και να φωνάξουμε για τις δικές μας ανάγκες, για όσα πραγματικά εμείς χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας. Να κάνουμε καταλήψεις για δωρεάν παιδεία, για δωρεάν υγεία, για όσα χρειαζόμαστε και επιθυμούμε για να ζήσουμε. Καταλήψεις για να υπερασπιστούμε τα πολυεθνικά μας σχολεία και να διεκδικήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους και όλες μας, ανεξαρτήτως έθνους, χρώματος, θρησκείας, φύλου και φυλής.

Καταλήψεις γιατί έτσι γουστάρουμε, για να κερδίσουμε πίσω το χρόνο που απαιτούνε καθημερινά σχολεία, φροντιστήρια, δουλειά. Καταλήψεις για να διεκδικήσουμε, όχι για να γίνουμε οι φωνές του έθνους, οι φωνές των φασιστών.

Ως εργατική λέσχη Ν Ιωνίας καλούμε τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας να  αντιταχθούν στις προσπάθειες των φασιστών να εμφανιστούν στις γειτονιές και να στηρίξουνε τις πρωτοβουλίες μαθητών κατά των εθνικιστικικών καταλήψεων.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Κείμενα Λέσχης, Παρεμβάσεις Λέσχης