1η Μάη: Πορεία 11πμ μουσείο || 2μμ και μετά συλλογικό ψήσιμο στη Νέα Ιωνία, πλ. Πάρσης

Μάιος 1886: Τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο της Αμερικής ξεσηκώνονται και διεκδικούν την κατοχύρωση του 8ωρου και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Ακολουθούν διαδηλώσεις και συγκρούσεις που οδηγούν στο θάνατο δεκάδων εργατών/ριών και στη σύλληψη πολλών ακόμα. Με αυτόν τον τρόπο κατοχυρώθηκε και ο περιορισμός του ωραρίου εργασίας στις 8 ώρες με την παράλληλη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Η 1η Μάη για εμάς, καθώς και η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις κάθε χρόνο δεν αποτελεί για εμάς μια εθιμοτυπική διαδικασία, δεν γίνεται απλώς για να δείξουμε ένα φωτεινό ιστορικό παράδειγμα, ένα πρότυπο το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουμε, ούτε για να χαράξουμε έναν δρόμο που θα ‘ναι στραμμένος στο παρελθόν. Γίνεται για να μας υπενθυμίσει πως τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε απλόχερα. Καμία, έστω και μικρή παραχώρηση από μεριάς του κεφαλαίου δεν πραγματοποιήθηκε χωρίς τον αγώνα της εργατικής τάξης. Η 1η Μάη, είναι μέρα, που συνδέει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των ταξικών αγώνων ενάντια στην εξαθλίωση, την εκμετάλλευση, την τρομοκρατία του κεφαλαίου. Μας υπενθυμίζει πως και στη σημερινή συγκυρία της βίαιης υποτίμησης της εργατικής μας δύναμης, των διαρκών μέτρων της τρόικας, των συνεχών απολύσεων, της απλήρωτης εργασίας, των εξαντλητικών ωραρίων, αλλά και της ανεργίας και συνολικά της εξαθλίωσης της καθημερινής μας ζωής, τίποτα δεν θα μας δοθεί χωρίς να το διεκδικήσουμε, καμία κυβέρνηση δεν θα μας χαρίσει τον κόσμο που θέλουμε.

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά έρχεται επίσης σε μια περίοδο που ο πόλεμος είναι περισσότερο πιθανός από ποτέ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως το «καλό παιδί» του ΝΑΤΟ και της Δύσης, παραχωρεί χωρίς τη Σούδα και άλλες βάσεις στους «φονιάδες των λαών»,εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε έναν επικίνδυνο ανταγωνισμό με την Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα, αυξάνει και τις πολεμικές δαπάνες.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

μαζί με κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα, για να απαλλαγεί η κοινωνία από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση και πορεία 11 πμ Μουσείο!

1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!

Μέσα στη συνεχόμενη επέκταση της εμπορευματικής μορφής, στην εμπορευματοποίηση κάθε πεδίου της καθημερινής μας ζωής συμπεριλαμβανομένης κάθε σπιθαμής δημόσιου-ελεύθερου χώρου που απομένει, ως εργατική λέσχη επιλέγουμε, όσο μας επιτρέπεται, διαφορετικές μορφές διασκέδασης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Προσπαθώντας να αναδείξουμε ένα άλλο μοντέλο κοινωνικοποίησης, διαφορετικό από εκείνο που κυριαρχεί στον κόσμο των εμπορευμάτων και επανοικειοποίησης  των χώρων της γειτονιάς μας. Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλες κι όλους ελεύθερα, χωρίς να πρέπει απαραίτητα κάποιοι να είναι πελάτες και κάποιοι εργαζόμενοι.

Γι αυτό,  την Τρίτη 1η Μάη μετά την πορεία, από τις 2μμ και μετά,  θα πραγματοποιηθεί απεργιακό συλλογικό ψήσιμο/κουζίνα γλέντι, στην πλατεία Πάρσης, στην συμβολή των οδών Πάρσης και λεωφ. Ηρακλείου (στάση τροχονόμος). 

Σ’ ένα χώρο, εδώ και καιρό εγκατελειμμένο, επιλέγουμε συλλογικά να δώσουμε ζωή.
Σας περιμένουμε να γνωριστούμε, να τρωγοπιούμε, να διασκεδάσουμε, να περάσουμε καλά!

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Εργατικά, Πάρτυ - Γλέντι