• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Η Πρώτη Μάη δεν είναι Αργία-11 πμ Προπύλαια

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΖΩΗ
11πμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Σήμερα, 136 χρόνια μετά τα γεγονότα του Σικάγο το 1886, οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά από μέτωπα.Εδώ και πολλούς μήνες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τρομερό κύμα ακρίβειας. Η ακρίβεια, η οποία είχε έρθει με την μορφή των αυξήσεων στα αγαθά πρώτης ανάγκης, τώρα εκφράζεται μέσω των υπέρογκών αυξήσεων στους λογαριασμούς του ρεύματος (αποτέλεσμα μια σειράς ανταγωνισμών των μεγαλοεπιχειρηματιών, της ιδιωτικοποίησης και του χρηματιστηρίου ενέργειας) και τα είδη καθημερινής χρήσης, θέτοντας ζήτημα επιβίωσης στα λαϊκά νοικοκυριά. Αυξήσεις οι οποίες έρχονται μάλιστα μετά από ένα σκληρό χειμώνα με χιόνια, με μεγάλο μέρος του λαού να αδυνατεί ακόμα και να ζεστάνει το σπίτι του.

Την ίδια ώρα η ΝΔ δίνει ψίχουλα με  την αύξηση των 50 (!) ευρώ –κοροϊδία στον κατώτατο μισθό πουδεν καλύπτουν ούτε για είδη πρώτης ανάγκης.

Η πανδημία συνεχίζει να είναι παρούσα (με 27.000 νεκρούς μέχρι σήμερα 16.500 εκτός ΜΕΘ-61%!). όσο και αν η κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες «ξεχνάνε» το ζήτημα προς όφελος του Τουρισμού, προσφέροντας, ψίχουλα και άθλιες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους του κλάδου ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ υπονόμευσε συστηματικά το δημόσιο σύστημα υγείας και φρόντισε να περάσει πλήθος αντεργατικών νομοθετημάτων με αποκορύφωμα το ν. Χατζηδάκη, που διαλύει ό,τι είχε απομείνει, καταργώντας το 8ωρο, θεσμοθετώντας την απλήρωτη εργασία και την ποινικοποίηση των απεργιών, παρεμβαίνοντας στην ίδια τη λειτουργία τους.  

Όλα τα παραπάνω συντελούνται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου άδικου κι από τις δυό πλευρές,  που φορτώνει  τα βάρη των οικονομικών διαφορών τους Ρωσία και ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας, και απειλεί τους λαούς να πληρώσουν με νέες θυσίες, ξεριζωμό και φτώχεια.  Ρόλο και θέση παίρνει και εδώ το ελληνικό κράτος με την στήριξη του καθεστώτος του Κιέβου καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ, με την συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αλλά και μέσω της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ., στέλνει όπλα, εκχωρεί βάσεις για πολεμικές επιχειρήσεις, δίνει βήμα στο Ζελένσκι και τους φασίστες του ΑΖΟΦ αλλά και πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια σε μία εξοπλιστική μανία.

Σε όλα αυτά το προηγούμενο διάστημα έχουν υπάρξει αντιστάσεις με πορείες και κινητοποιήσεις, με κόμβο την απεργία στις 6 Απρίλη. Κόντρα στο Νόμο «Χατζηδάκη» και την προσπάθεια αποψίλωσης των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν μείνει. Ενάντια στις υπέρογκες αυξήσεις για να προτάξουμε τις πραγματικές ανάγκες μας. Υπέρ της Φιλίας των Λαών με αντιπολεμικές διαδηλώσεις, χωρίς να επιλέγουμε χαροπόλεμο δυνάστη, χωρίς να διαχωρίζουμε καλούς και κακούς πρόσφυγες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα γίνεται φέτος η Απεργιακή Πορεία για την Πρωτομαγιά, την ημέρα της Πρωτομαγιάς, όχι την ημέρα που επέλεξαν να ονομάσουν αργία όσοι θέλουν να θάψουν το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι  η κοινή δράση των εργατικών σωματείων, των εργαζομένων όλων των κάδων, των συλλογικοτήτων στις γειτονιές  για τη δημιουργία ενός άλλου δρόμου που θα δημιουργεί γεγονότα,  θα διεκδικεί, κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ_ΑΔΕΔΥ  που συναινεί με την κυβερνητική πολιτική,  είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Η οργάνωση του λαού είναι ανάγκη να πάρει σάρκα και οστά απέναντι σε κυβέρνηση, κεφάλαιο και ΕΕ.

Η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας καλεί τον κόσμο της περιοχής να συμμετάσχει στην πορεία για την απεργία της Πρωτομαγιάς Κυριακή 1/5 στις 11πμ στα Προπύλαια.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Σωματεία