• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

20 ΦΛΕΒΑΡΗ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Τρία χρόνια «δημοσιονομικής προσαρμογής», τρία μνημόνια, τρικομματική κυβέρνηση «σωτηρίας», και τρισχειρότερα για την καθημερινότητα των εργαζομένων και της νεολαίας.
Η κυβέρνηση δεν κρίνει πλέον σκόπιμο να κρύβει τις προθέσεις τις, ούτε καν επικοινωνιακά. Μας είπαν για περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού, εξήγγειλαν νέο θεσμικό πλαίσιο για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, το έκαναν ήδη πράξη με τις αλλεπάλληλες επιστρατεύσεις εργαζομένων σε ολόκληρους κλάδους όπως οι συγκοινωνίες και οι ναυτεργάτες. «Ανησυχούνε» για τις εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας την ίδια στιγμή που προετοιμάζουν μπαράζ απολύσεων στον δημόσιο τομέα, ενώ τις διευκολύνουν με κάθε τρόπο στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την παραχώρηση απόλυτης ασυλίας στην εργοδοτική αυθαιρεσία στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» .
Με τους αγρότες να βρίσκονται στους δρόμους έχοντας φτάσει σε ένα αδιέξοδο επιβίωσης  και με χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους στις πόλεις, ζώντας το ίδιο αδιέξοδο, να συνωστίζονται  για μια τσάντα με λίγα δωρεάν λαχανικά. Ταυτόχρονα, η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον, ο δημόσιος χώρος, όλα μπαίνουν στη ζυγαριά της αγοράς. Τα κοινωνικά αγαθά μαζί με τα κοινωνικά δικαιώματα στήνονται στο εκτελεστικό απόσπασμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Σε κάθε νέα «εθνική επιτυχία» της κυβέρνησης ακολουθούν νέα μέτρα και ριζική χειροτέρευση των όρων διαβίωσης της πλειοψηφίας της κοινωνίας, ενώ όλο αυτό το διάστημα, εκκωφαντική ήταν η απουσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που αντί να ενοποιήσουν, να συντονίσουν και να κλιμακώσουν την αποφασιστική στιγμή τους αγώνες του αμέσως προηγούμενου διαστήματος, προκήρυξαν πολύ αργότερα μια γενική απεργία, για τις 20 Φεβρουαρίου. Παρόλα αυτά, αυτή η απεργία μπορεί να αποτελέσει το σημείο εκείνο στο οποίο ο τρόπος που θα αντεπεξέλθουμε θα κρίνει και τη συνέχεια ή μη των αγώνων με μαχητικό τρόπο. Από αυτή τη σκοπιά είναι κριτήριο αξιοπρέπειας η συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε αυτή την απεργία. Χωρίς τις αυταπάτες των αγώνων της «μιας ζαριάς», αλλά ως μια αφετηρία και ένας κύκλος αναμέτρησης για την ανατροπή του κοινωνικού μεσαίωνα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. του Δ.Ν.Τ. και του κεφαλαίου. Σε αυτή την αναμέτρηση δεν μπορεί να χτυπάει ο καθένας μόνος του. Πρέπει να χτυπήσουμε όλοι μαζί!
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία της Ν. Ιωνίας να συμμετάσχει μαζικά στην απεργία της 20ης Φλεβάρη. Να δυναμώσουμε τις συλλογικές αντιστάσεις, να ανοίξουμε νέους δρόμους για την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας.
Η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας – «Υδραγωγείο» ως μια νέα συλλογική προσπάθεια, θέλει να συμβάλει με κάθε τρόπο στην ενίσχυση των εργατικών αντιστάσεων και αγώνων στην περιοχή μας και γενικότερα, στην ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης, στην ανάδειξη της δυνατότητας που έχουμε συλλογικά ως εργαζόμενοι να κάνουμε πολιτική, να δρούμε και να αποφασίζουμε με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εποχής μας.
ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Κείμενα Λέσχης