• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

21 Μάρτη. “Δεν θα περάσει ο φασισμός”

03.2015, Νέα  Ιωνία, Α. Σαγκίρ
02.2015, Αθήνα, Μοχάμεντ Καμαρά
09.2013, Κερατσίνι, Παύλος Φύσσας
01.2013, Πετράλωνα, Σαχζάτ Λουκμάν
11.2012, Σαλαμίνα, Ουαλίντ Τάλεμπ
06.2012, Πέραμα, Αμπουζέντ Μουμπάρακ

Παρά την έκρηξη του αντιφασιστικού κινήματος που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Σεπτέμβρη του 2013 και ανάγκασε τη συγκυβέρνηση Σαμαρά να διακόψει την ασυλία που παρείχε η αστυνομία και η δικαιοσύνη στη δράση της Χρυσής Αυγής, ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων  του ρατσισμού και του φασισμού, εξακολουθεί να αυξάνεται. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η φασιστική άκρα δεξιά – πιόνι του συστήματος και μαριονέτα της αστικής τάξης, προκειμένου να «καλύψει» τα αφεντικά της, προσπαθεί με κάθε τρόπο να στρέψει το μένος του κόσμου για τις πολιτικές λιτότητας, τη φτώχεια και την ανεργία προς τους μετανάστες και να τον πείσει ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από αυτούς. Παρουσιάζει το μεταναστευτικό ως μείζον ζήτημα, αποπροσανατολίζοντας, έτσι, την κοινή γνώμη από τις ουσιαστικές αιτίες των προβλημάτων, δημιουργώντας σύγχυση και διχασμό.

Η 21η Μάρτη, Διεθνής μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού, είναι μέρα διαμαρτυρίας. Με τη στήριξη κινημάτων στη Μ. Βρετανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διεκδικούμε:

  • Πλήρη νομιμοποίηση των μεταναστών, παροχή ασύλου και εγγράφων
  • Ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους
  • Κατάργηση της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ», που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες  στη χώρα εισόδου τους στην Ε.Ε.
  • Τέλος στους θανάτους στα σύνορα, διάλυση της FRONTEX
  • Όχι στην ισλαμοφοβία
  • Όχι στο φασισμό
  • Όχι σε κάθε είδους ρατσισμό – αποκλεισμό

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, καταγωγή, σεξουαλική προτίμηση, θρησκεία, εθνικότητα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας – Υδραγωγείο, συμμετέχει στο συλλαλητήριο, το Σάββατο, 21 Μάρτη, στην Ομόνοια στις 2μ.μ. και στη συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μ.μ., για να σταματήσει να αυξάνεται ο κατάλογος των θυμάτων…  

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις