13-14 Μάη: Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-υδραγωγείο, συμμετέχει και στηρίζει το Διήμερο Ενάντια στην Ανεργία και την Επισφάλεια που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στη Πλατεία Αυδή-Μεταξουργείο.

Η πρώτη μέρα του διημέρου ξεκινά με συζήτηση για την ανεργία, για την πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας, την οχτάχρονη εμπειρία των αγώνων και τη νέα προσπάθεια επανεξόρμησης του κινήματος άνεργων & επισφαλώς εργαζόμενων.

Μετά το τέλος της συζήτησης ακολουθεί το πολιτιστικό μέρος, με  αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και η βραδιά κλείνει με ρεμπέτικο γλέντι με ζωντανή μουσική, άφθονο κρασί και καλή παρέα!

Τη δεύτερη μέρα, ανεξάρτητοι δημιουργοί συνομιλούν για τις καθημερινές δυσκολίες του έργου τους, για τις πηγές έμπνευσής τους, για τις διαφορετικές οπτικές πάνω στο έργο και την τέχνη που απελευθερώνει!

Στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση με αγωνιστές από σχήματα διαφορετικών εργασιακών κλάδων, για το πως μπορεί να οργανωθεί και να δώσει νικηφόρους αγώνες το  εργατικό κίνημα στην εποχή μας,  που δεν εγκλωβίζεται στην ΓΣΕΕ ούτε στη  γραφειοκρατική της λογική. Σε αυτή τη συζήτηση θα παρέμβει και η λέσχη μας, προσπαθώντας να μεταφέρει την  εμπειρία της εργατικής παρέμβασης στη γειτονιά.

Περισσότερα για το πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε εδώ: http://ydragogeio.gr/2imero-anergia-episfaleia-2017/

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εκδήλώσεις, Εργατικά, Σωματεία