ΟΧΙ στηνκατάργηση της κυριακάτικης αργίας| ΟΧΙ στο νέο (ΑΝΤΙ)ασφαλιστικό νομοσχέδιο

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

pano_02-11Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ικανοποιεί τις ορέξεις του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου, για κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Η Κυριακή 8 Μάη, μία ακόμα Κυριακή που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, θα είναι όμως μέρα απεργίας και αγώνα για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο, και όχι μόνο, που θέλουν να βάλουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά, ενάντια στην προσπάθεια ισοπέδωσης της ζωής μας.

Η προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας είναι ένας διακαής πόθος του κεφαλαίου και της εργοδοσίας ώστε να ξεμπλέξει μια και καλή με ένα από τα τελευταία εργατικά δικαιώματα του περασμένου αιώνα. Ενός αιώνα μεγάλων εργατικών μαχών με αιματοβαμμένες κατακτήσεις. Τώρα θέλουν να μας τα πάρουν πίσω όλα όσα παλέψαμε για να κατακτήσουμε. Από το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση μέχρι την κοινωνική ασφάλιση.

Με διαδικασία εξπρές – για άλλη μια φορά, όπως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις- η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να ψηφίσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάη. Το νομοσχέδιο καταργεί την ασφάλιση ως κοινωνικό δικαίωμα και γίνεται ατομική υποχρέωση για τον κάθε εργαζόμενο. Προβλέπει μηχανισμό μόνιμων περικοπών ενώ παραδίδει την κοινωνική ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και τους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας. Παράλληλα, το 3ο μνημόνιο αποδεικνύεται και αυτό «ανεπαρκές». Ένα 4ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. με την μορφή προληπτικών μέτρων είναι συμφωνημένο. Ένα συνολικό πακέτο νέας λεηλασίας μισθών, συντάξεων, ξεπουλήματος δημόσιων οργανισμών και περιουσίας, απελευθέρωση απολύσεων και σειρά μέτρα που σταματημό δε θα έχουν.

ΌΛΟΙ στους δρόμους του αγώνα! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Επειδή οι νόμοι τους δεν έρχονται να δώσουν απάντηση στα δικά μας προβλήματα, αλλά στο πως θα εξασφαλίσει το κεφάλαιο τα κέρδη του, πρέπει να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς εκφραστές του.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό που έχει διαλέξει στρατόπεδο και είναι με την πλευρά της εργοδοσίας, της “κοινωνικής ειρήνης” και του “μένουμε Ευρώπη”.

Με τους δικούς μας αγώνες να κάνουμε τους καινούργιους Μάηδες.

Η απεργία στις 8 του Μάη να είναι μόνο η αρχή. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Όχι γιατί το αποφάσισε η ΓΣΕΕ, με την οποία τίποτα κοινό δεν έχουμε, αλλά γιατί η εργοδοτική και κυβερνητική πρόκληση σε μια περίοδο που θα ψηφίζεται το πιο αντιδραστικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πρέπει να λάβει μαζική και αποφασιστική απάντηση.

 

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο” καλεί όλο το κόσμο της εργασίας να συμμετάσχει:

  • Σάββατο 7 Μάη, 6μμ στο Σύνταγμα!
  • Κυριακή 8 Μάη,10.00 πμ στην αρχή της Ερμού-Σύνταγμα. Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και συλλογικοτήτων του εμπορίου που έχουν κηρύξει απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
  •                                6μμ παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα  

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”
www.ydragogeio.gr, elni.ydragogeio@gmail.com
Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Άγαλμα Μητέρας, Νέα Ιωνία
Τηλ.: 6940 980 810, 6973 089 911

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα, Σωματεία