Δεν θα πεινάσουμε, δεν θα παγώσουμε για τα κέρδη του κεφαλαίου-Απεργούμε 9 Νοέμβρη-11πμ Χαυτεία

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας συμμετέχοντας στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοέμβρη, σας καλεί να ενωθείτε μαζί της στον αγώνα κατά της φτώχειας, της εκμετάλλευσης!

Παρακολουθούμε καθημερινά τον ευτελισμό της ζωής μας, με τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια, σε όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, στη βενζίνη, ενώ ταυτόχρονα οι μισθοί και οι συντάξεις διατηρούνται σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο!

Από την ενεργειακή φτώχεια, τις πανάκριβες τιμές και τους πλειστηριασμούς κάποιοι χάνουν, κάποιοι κερδίζουν! Οι εταιρείες ενέργειας θησαυρίζουν, ενώ επιδοτούνται κι από την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ οι τιμές του ρεύματος αυξάνονται…  Οι μεγάλες επιχειρήσεις στους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού καταγράφουν τεράστια κέρδη και στα  χρηματιστήρια των τροφίμων η πείνα γίνεται κερδοσκοπικό παιγνίδι. Την ίδια στιγμή μας κοροϊδεύουν με αυξήσεις-κοροϊδία στους μισθούς και με κουπόνια (voucher & pass) της ζητιανιάς.

Φταίει το κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και όσοι τους στηρίζουν! Το ρεύμα άρχισε να αυξάνει έναν χρόνο πριν από τον πόλεμο. Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και η αγορά φταίνε για τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς!

Προφανώς αυτή η κατάσταση  δεν ανακόπτεται  με 1 μέρα απεργία. Οι ευθύνες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλων των μεγάλων ομοσπονδιών είναι τεράστιες που εδώ και τόσους μήνες δεν έχουν κάνει τον παραμικρό αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ιδιαίτερα που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις του κόσμου  με βία, τρομοκρατία και καταστολή και με μιασυστηματική προσπάθεια ενοχοποίησης της συλλογικής δράσης, της αντίστασης και των διεκδικήσεων απ’ την πλευρά των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση δεν είναι αήττητη!

 Όμως θα πρέπει να σκεφτούμε…πως δεν είναι δικά μας τα κέρδη, ούτε δικός μας ο πόλεμος! Δικοί μας είναι μόνο οι αγώνες!  Της efood, των εργαζόμενων  στην cosco και στην Λάρκο, οι συνεχείς κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ο αγώνας των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ενάντια στις απολύσεις…

Πρέπει με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα να παλέψουμε για:

– Άμεσες αυξήσεις μισθών και συντάξεων/Μόνιμη και σταθερή δουλεια

να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή και διατροφική φτώχεια. Πρέπει να μπει πλαφόν στις τιμές. Όλα τα κοινωνικά αγαθά να γίνουν προσιτά στο λαό.

-να μην υπάρχει κανένας φόρος σε ρεύμα και καύσιμα

-Η ΔΕΗ και όλες οι μονάδες παραγωγής, μεταφοράς, διανομής και εμπορίας του ρεύματος να περάσουν στο δημόσιο, χωρίς αποζημίωση

-Κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας και όλης της διαδικασίας τιμολόγησης και εμπορίας του ρεύματος μέσα από αυτά.

-να γίνουν η παιδεία, η υγεία, τα Μ.Μ.Μ και οι κοινωφελείς υπηρεσίες αποκλειστικά δημόσιες

-να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών

-να σταματήσουν η καταστολή, οι διώξεις, οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και οι παρακολουθήσεις.

-να σταματήσει να εμπλέκεται η Ελλάδα στον πόλεμο

-να ανατραπεί το μόνιμο ευρωμνημόνιο, οι μηχανισμοί επιτήρησης της Ε.Ε και να διαγραφεί το χρέος.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ -ΧΑΥΤΕΙΑ, 9/11, 11.00 π.μ

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα, Σωματεία