• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου Σ.Υ.Β.Χ.Α.: Η ξεφτίλα του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έχει τελειωμό

13_4_14_apergia_a

Επειδή η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο” βρισκόταν με μέλη της στην απεργιακή κινητοποίηση που είχε καλέσει το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι ακριβώς έγινε σήμερα στην Ερμου, αναδημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.

Από την μεριά μας δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων στον χώρο του εμπορίου και ότι και την επόμενη φορά θα είμαστε πάλι στο πλευρό τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΑΠΕ ΜΠΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.

ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΦΤΗΝΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

Δεν τους έφτανε που όλος ο κόσμος γέλαγε μαζί τους με την παραποίηση των δηλώσεων Μέρκελ, σήμερα οι υπεύθυνοι του ΑΠΕ ΜΠΕ δίνουν πάλι εξετάσεις στα αφεντικά τους. Τα λαγωνικά του ΑΠΕ ΜΠΕ ανακάλυψαν “ομάδες γνωστών αγνώστων που δημιουργούσαν φραστικά επεισόδια με πολίτες και η αστυνομία τους απομάκρυνε” (sic) Ανακάλυψαν ακόμη ότι “ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής συμμετείχε με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία στην συγκέντρωση στην αρχή του συντάγματος”. Τόσα ψέματα μέσα σε δύο φράσεις.

Την “είδηση” αυτή πήραν βέβαια διάφορα “έγκυρα” σάιτ και κάποια από τα κανάλια με τους τηλεαστέρες με τις βαθιές τσέπες για να εξαπολύσουν την χυδαία τους επίθεση σε βάρος αυτών που αγωνίζονται. Μάλιστα κάποια “έγκυρα” σάιτ ανακάλυψαν και καταγγελίες συνδικαλιστών και καταναλωτών βέβαια “ότι ολιγάριθμες ομάδες έσπρωξαν πολίτες για να απομακρυνθούν από τις βιτρίνες”. Γκεμπελίσκοι που γλείφουν το χέρι των αφεντικών που τους ταϊζει.

Στην ακριβώς προηγούμενη ενημέρωση του ΑΠΕ ΜΠΕ στις 13.12 δεν υπάρχει καμία αναφορά σε “γνωστούς άγνωστους”, αλλά σε εμποροϋπάλληλους που έχουν κινητοποιηθεί σε μεγάλο κομμάτι της Ερμού. Οι συντάκτες της ψεύτικης είδησης γνώριζαν πολύ καλά ότι οι άνθρωποι που ήταν στην Ερμού ήταν “γνωστοί γνωστοί”. Ήταν όλοι αυτοί που αμείβονται με μισθούς πείνας, που δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια, που βλέπουν την Κυριακή τους να γίνεται θυσία στον βωμό του κέρδους των πολυεθνικών και των μεγαλεμπόρων. Γι΄ αυτό είναι δέκα φορές ανήθικο ότι δημιουργούν ψεύτικες ειδήσεις σε βάρος όλων αυτών που ζούνε καθημερινά την βαρβαρότητα. Την βαρβαρότητα που έζησαν και σήμερα από τις δυνάμεις καταστολής μέσα στην Ερμού και την οποία έζησαν και οι καταναλωτές που ήταν ανάμεσα μας, πολλοί από αυτούς με τα παιδιά τους. Όχι, για τους συντάκτες της είδησης είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνεται η χρήση χημικών μέσα σε χιλιάδες ανθρώπους , να ξυλοκοπούν γυναίκες και να ανοίγουν κεφάλια διαδηλωτών.

Κάτι τελευταίο, ο Σ.Υ.Β.Χ.Α. ήταν κομμάτι του “Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια” μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και συλλογικότητες γειτονιών, οι “γνωστοί γνωστοί” στους οποίους επιτέθηκε η αστυνομία εντελώς απρόκλητα.

Ζητάμε, ως σωματείο, από όλους τους εργαζόμενους των Μ.Μ.Ε., φωτορεπόρτερ, τεχνικούς, δημοσιογράφους που σέβονται την αξιοπρέπεια τους, που βρέθηκαν σήμερα στην Ερμού που έζησαν όλα τα γεγονότα να πάρουν θέση για μια “είδηση” που την κατασκεύασαν αυτοί που σήμερα ανησύχησαν από την κινητοποίηση των εργαζομένων του εμπορίου. Να βγούνε δημόσια και να καταδικάσουν τα παπαγαλάκια της τρόικας και των ισχυρών. Να πούνε και να γράψουνε την αλήθεια που έζησαν. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

Ο Σύλλογος μας χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς και εργαζόμενους που βρέθηκαν σήμερα στην απεργιακή περιφρούρηση του «Συντονιστικού δράσης», που στάθηκαν όρθιοι-ες στην επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών, που ανησύχησαν τα μεγάλα αφεντικά του εμπορίου. Όπως ενωμένα και μαχητικά δώσαμε την μάχη στον δρόμο, έτσι θα την δώσουμε και απέναντι στα ψέματα των κυρίαρχων.

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

Αναδημοσίευση από: Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Εργατικά, Σωματεία