• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα στις 18/3 ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και το ρατσισμό!

Εντυπωσιακή η συγκέντρωση και η διαδήλωση στην Αθήνα, το Σάββατο 18 Μάρτη, στις 3.00 μμ, στην Ομόνοια! Χιλιάδες Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες κατέκλυσαν την Ομόνοια και τη Σταδίου. Πολύ μαζική η παρουσία προσφύγων από το Ελληνικό, το Σκαραμαγκά, τη Μαλακάσα, το Λαύριο, το Σχιστό, τον Ελαιώνα και τις καταλήψεις στέγης City Plaza, Νοταρά, 5ο Λύκειο και άλλες.

Μαζικότατα τα μπλοκ του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό με δυναμική τη συμμετοχή από τα εργατικά σωματεία, με ιδιαίτερη παρουσία των εκπαιδευτικών και του Αριστοτέλη, των φοιτητικών συλλόγων και της νεολαίας, των συλλογικοτήτων από τις γειτονιές!
Διακρίναμε μέσα στο μπλοκ του ΣΥΠΡΟΜΕ πανό από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, τααυτοοργανωμένα Κοινωνικά Ιατρεία Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ιωνίας, την Πρόταση Προοπτικής Εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας, την Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας Υδραγωγείο, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης, Περικλής,  φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ, κ.α.
Μαζικά  τα μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ, του Κυριακάτικου Σχολείου και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, του City Plaza και των άλλων καταλήψεων στέγης πλημμύρισαν τη Σταδίου. Συμμετείχαν ακόμα πολλές συλλογικότητες καθώς και πολιτικές οργανώσεις όπως, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, η ΟΚΔΕ, η ΟΡΜΑ, η Α/Σ Π Ροσινάντε, η ΔΕΑ, το ΣΕΚ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν από: ΑΔΕΔΥ ο Γρηγόρης Καλομοίρης, από το City Plaza πρόσφυγες, ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ (Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό) Ρέππα Ντίνα, από Σύλλογο εκπ/κών ΠΕ “ο Αριστοτέλης”, από ΚΕΕΡΦΑ ο Κωνσταντίνου Πέτρος,  Κίνηση Απελάστε το ρατσισμό Κούρκουλας Θανάσης, Εκπαιδευτικά Σωματεία Τραγά Στέλλα από ΣΕΠΕ Αιγάλεω, Δίκτυο Σπάρτακος Χαραλαμπόπουλος Νίκος, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χ.Α. Παπαδάκης Κώστας, Αντιφασιστικό Συντονισμό Κώστας Μπάρκας, Ροσινάντε Απόλλωνας Λιακόπουλος, από Μπαγκλαντεσιανή Κοινότητα, από Πακιστανική Κοινότητα Τζαβέντ Ασλάμ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε και η Σταδίου σείστηκε  από τα συνθήματα, τις μουσικές, τον παλμό. -Open the borders, -No borders, no nations, stop the deportation, -Ψωμί ειρήνη λευτεριά-Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά.

Δείτε βίντεο από την ομιλία της Ντίνας Ρέππα στην Ομόνοια εκ μέρους του ΣΥΠΡΟΜΕ  και πολλές φωτογραφίες από τη διαδήλωση  εδώ 

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Αναδημοσιεύσεις, Δραστηριότητες, Παρεμβάσεις Λέσχης