«Έχεις νιώσει ποτέ σου μετανάστης;»

20-10«Έχεις νιώσει ποτέ σου μετανάστης;»

Έχεις ποτέ σου σκεφτεί να ξυπνήσεις ένα πρωί σ’ έναν πόλεμο; Ή εσύ κι η οικογένειά σου να μην μπορείτε να στηρίξετε οικονομικά ούτε την επιβίωση σας; Και να προσπαθήσετε να αλλάξετε ζωή προς άλλη γη πληρώνοντας υπέρογκα ποσά για να φύγετε, διασχίζοντας την θάλασσα με μία βάρκα; Κι εκεί μπορεί να βρεθείς νεκρός. Αλλιώς , αν καταφέρεις να φτάσεις στο “πολιτισμένο” οικοδόμημα της Ευρώπης να σε κυνηγάνε φασίστες λόγω του χρώματός σου ,της εθνικότητας σου ή της θρησκείας σου, οι κυβερνήσεις στην καλύτερη περίπτωση να σε στέλνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλιώς να υψώνουν τείχη για να μην ”μολύνεις” τα χώματα τους , ή να σε στείλουν πίσω στην ζωή φυλακή που με τόσο δύσκολο τρόπο ξέφυγες . Και πίσω απ’ όλα αυτά , κάποιοι να κερδίζουν πολλά λεφτά απ’ τον πόνο σου.

Οι δικές μας γειτονιές ξέρουν από προσφυγιά και μετανάστευση.  

Για αυτό και δεν μας πείθει η τρομοϋστερία . Ξέρουμε από προσφυγιά , μας έχουν διηγηθεί  οι παππούδες μας  για το ΄22, τότε που ήταν αυτοί οι «ξένοι».  Ξέρουμε από μετανάστες , έχουμε παππούδες και θείους στην Αμερική, στην Αυστραλία, στη Γερμάνια, που έφυγαν γιατί πεινούσαν, γιατί δεν είχαν άλλη  επιλογή. Πολλοί από εμάς είμαστε  παιδιά μεταναστών  και ξέρουμε καλά τι σημαίνει ρατσισμός και κοινωνικός αποκλεισμός. Είμαστε τέλος εμείς οι ίδιοι που αναγκαζόμαστε να μεταναστεύσουμε για μια θέση εργασίας.

POREIA GIA TOYS PROSFYGES MIKRH ALLI EKDOXHΓια αυτό λοιπόν το μόνο που έχουμε να πούμε είναι :

–Στα σχολεία μας θέλουμε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία, οικονομική θέση, φύλο ή φυλή   να έχουν δικαίωμα στην μόρφωση και την παιδεία .

–Αυτοί που πρέπει να φύγουν είναι οι φασίστες και οι ρατσιστές  που ποτίζουν με δηλητήριο  το μυαλό της νεολαίας. Που σαν πιστά σκυλιά του συστήματος  προωθούν τον εμφύλιο μεταξύ όλων εμάς για  να την βγάλει καθαρή η εξουσία και το σύστημα. Που επιδιώκουν να υψώσουν τείχη ανάμεσα στους ντόπιους και ‘’ξένους’’ καταπιεσμένους ώστε να διατηρηθεί ο εθνικιστικός και ρατσιστικός λόγος που νομιμοποιεί τις ιμπεριαλιστικές/πολεμικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ και εξασφαλίζει τα κέρδη και τα προνόμια του κεφαλαίου.

–Ανεπιθύμητη για μας είναι  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθεί μια ρατσιστική πολιτική  στρατοπέδων συγκέντρωσης , απελάσεων , εγκλεισμού και  γκετοποίησης ενώ παράλληλα  εγκαταλείπει τους πρόσφυγες στο έλεος του στρατού και των χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ. Η κυβέρνηση που διαλύει την παιδεία, κλείνει σχολεία , μειώνει τους μισθούς και φτιάχνει ένα μέλλον οπού εμείς θα έχουμε τον ρόλο των σύγχρονων σκλάβων .

–Ανεπιθύμητοι είναι το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε  που δημιουργούν  τους πολέμους  , που κλέβουν και σκοτώνουν τους λαούς , στο όνομα πάντα του κέρδους.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αποτελούν κομμάτι των εκμεταλλευόμενων, καταπιεσμένων και κατατρεγμένων αυτής της γης. Για το ξεριζωμό τους ευθύνονται οι πόλεμοι και η φτώχεια τα οποία γεννά το ίδιο το σύστημα. Ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας και που για να επιβιώσει δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές.

Εμείς επιλέγουμε πλευρά και διαλέγουμε να είμαστε δίπλα στους εκμεταλλευόμενους, πολεμώντας τις αιτίες της προσφυγιάς.

  • Για αυτό και διαδηλώνουμε υπέρ μιας ανοιχτής κοινωνίας που θα χωράει το διαφορετικό, που δεν θα αποκλείει και θα διασφαλίζει αξιοπρεπή ζωή για όλους μας.
  • παλεύουμε μαζί ντόπιοι , πρόσφυγες και μετανάστες για έναν κόσμο χωρίς πολέμους. Για την Ειρήνη και την ζωή που μας αναλογεί . Δεν θα ζήσουμε με τον φόβο την ανεργίας. Θα Διεκδικήσουμε την Παιδεία που μας αξίζει , που μας απελευθερώνει και δεν μας καταπιέζει. Μαζί με όλο το λαό, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές θα επιβάλουμε τις ανάγκες μας!

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10, 6 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
πορεία σε Βουλή, γραφεία Ε.Ε., πρεσβεία ΗΠΑ

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις, Παρεμβάσεις Λέσχης