Έξω οι φασίστες από τη Νέα Ιωνία! Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη στις 19:00, πλ. Σημηριώτη

Ανήμερα των κινητοποιήσεων για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, συνέβη μια ακόμη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μετανάστη στη Ν. Ιωνία. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας με απειλές σε μετανάστες, κατέβασμα αφισών αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και σε αφίσες με αντιφασιστικό/αντιπολεμικό περιεχόμενο, αναγραφή φασιστικών συνθημάτων έξω από τα σχολεία και άλλα πολλά.

H επανεμφάνιση ρατσιστικών επιθέσεων δεν αποτελεί έκπληξη. Οι φασίστες, με την ανοχή της κυβέρνησης, το πολιτικό σύστημα και το κράτος, προσπαθούν να επανεμφανιστούν στις γειτονιές και επιτίθενται σε μετανάστες, εργαζομένους και αγωνιστές, με σκοπό τον εκφοβισμό του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος. Εξάλλου, πάντα ήταν εχθρικοί με τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων, πιστά σκυλιά του συστήματος, που τα βάζουν με όσους υψώνουν ανάστημα αλλά και με τους αδύναμους, τους διαφορετικούς, σπέρνουν το φόβο, σπάνε απεργίες και εκμεταλλεύονται· και δεν διστάζουν να σκοτώσουν με το ένα χέρι, την ώρα που με το άλλο ψηφίζουν νόμους που εξυπηρετούν το κεφάλαιο.

Στη Νέα Ιωνία γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει φασισμός. Δεν ξεχνάμε τα μπλόκα των ναζί και των συνεργατών τους, των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών. Στην Εργατική Λέσχη δίνουμε καθημερινή μάχη ενάντια στους νεοναζί υπηρέτες των αφεντικών και σε κάθε πολιτική επιλογή και πρακτική που καλλιεργεί το φασισμό, το ρατσισμό και την εκμετάλλευση.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για ένα κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ίσοι και δεν θα διαχωρίζονται ανάλογα με το χρώμα, το φύλο και την καταγωγή τους.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά ενάντια στο μίσος και στο φασισμό, για τη διάλυση του συστήματος που τον γεννά, μαζί με τη φτώχεια και την καταπίεση, για  να μην νικήσει ο φόβος και το σκοτάδι. Με συλλογική οργάνωση, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα. Για όσους δεν άντεξαν και λύγισαν, για τα παιδιά που θα έρθoυν και τους στίχους που θα γραφτούν, για τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους, το οξυγόνο, την αλληλεγγύη και την ελευθερία, για έναν κόσμο πιο όμορφο και πιο δίκαιο.

Καλούμε τους κατοίκους της Ν. Ιωνίας, κάθε συλλογικότητα, σωματείο, φορέα, να συμμετέχουν μαζικά στη πορεία την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη στις 19.00, στην πλατεία Σημηριώτη.

 

 

جوآخری سال نیا یونیا میں گزرا ہے اس سال میں آپ
کی مدد کےلیے ادارہ منتخب کیا گیا ہے اس لئے کے
جو لوگ دوسرے لوگوں کو تنگ کرتے ہیں مثال کے
طور پر گھروں میں پتھر مارنا لوگوں سے چیزیں
چھیننا لوگوں کو ڈرانا یا راستے میں تنگ کرنا اس
طرح کا کوئی بھی مثلا ھو تو ڈرنے کی کوئی ضرورت
نہیں ھم آپ کے ساتھ شانہ بشانہ کھڑے ھیں چاہے آپ
کے پاس کارڈ ھو یا نہ ہو آپ کے پاس پیپر ھوں یا نہ
ہوں ڈرنے کی کوئی ضرورت نہیں آپ ھم سےہر حال
میں رابط کر سکتے ہیں ھمارے موبائل نمبر پر
6981831433

الیفتیرو وینزیلو  

84  نیایونیا

 

 

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Κείμενα Λέσχης, Παρεμβάσεις Λέσχης