ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27/11

Αυτές τις μέρες από την τρόικα, την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους δανειστές συζητιέται και σχεδιάζεται ένα ακόμα πακέτο νέων αντιλαϊκών μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους, με στόχο μάλιστα να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβρη, που προωθεί

  • τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την αφαίρεση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από χιλιάδες εργαζομένους και ανέργους και ταυτόχρονα την προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης.
  • την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και επιβολή μισθών πείνας, μέσα και από τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων
  • ένα νέο αντι-συνδικαλιστικό νόμο για κατάργηση των σωματείων, των απεργιών και της ελεύθερης συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζόμενων.

Τελευταίο μάθημα της σχολικής χρονιάς: Αξιοπρέπεια-Αντίσταση-ΑλληλεγγύηΕκμεταλλευόμενοι το συνολικότερο κλίμα αλλά και τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται, οι εργοδότες εντείνουν τις απειλές, την αυθαίρετη άρνηση αμοιβών, τις απολύσεις, τα εξαντλητικά ωράρια.

Επιτίθενται πρώτα και κύρια στη νέα γενιά, για να την πείσουν στην υποταγή, σε μια ζωή χωρίς όνειρα και ελπίδα.

Ο αγώνας ενάντια, στη σύγχρονη σκλαβιά των απλήρωτων εργαζομένων και ανέργων, στην εξαφάνιση κάθε δικαιώματος, στην ενίσχυση του εργοδοτικού αυταρχισμού, είναι αγώνας αξιοπρέπειας για τους εργαζόμενους.

Η απεργία της 27ης Νοεμβρίου, που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την εξήγγειλαν για τα μάτια του κόσμου, πρέπει να αποτελέσει έναν πρώτο βήμα, στην αναγκαία επανεκκίνηση των αγώνων, για να βγουν στο προσκήνιο ο λαός και οι εργαζόμενοι και να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Για να μη ζήσουμε σαν σύγχρονοι δούλοι, αξίζει να αγωνιστούμε. Για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών αγώνων και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης τους. Με την πίστη και την ελπίδα ότι με τον λαό στο προσκήνιο ο τροχός της ιστορίας μπορεί να γυρίσει.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Κείμενα Λέσχης