Περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην Νέα Ιωνία

Το παρακάτω περιστατικό συνέβη στην εμπορική επιχείρηση ASEPTA ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ ΑΕΒΕ, η οποία βρίσκεται στη Νέα Ιωνία.

Από την Πέμπτη 17/02, οι εργαζόμενοι, προσερχόμενοι στον χώρο της εταιρείας, προκειμένου να αναλάβουν εργασία όπως κάνουν για πάρα πολλά χρόνια, βρήκαν την πόρτα κλειστή, χωρίς να έχουν καμιά ενημέρωση από την διοίκηση της εταιρείας.

Σε επικοινωνία που είχαν με μέλη της διοίκησης, ενημερώθηκαν ότι λόγω ασυμφωνιών μεταξύ των μετόχων η εταιρεία παραμένει κλειστή. Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας. Δεν είναι ούτε εργαζόμενοι ούτε απολυμένοι.

Η Επιθεώρηση Εργασίας στην οποία προσέφυγαν οι εργαζόμενοι, όρισε ημερομηνία συζήτησης με τους μετόχους και τους εργαζόμενους την Τετάρτη 23/3, δηλώνοντας, ωστόσο, τη δυσκολία  παρέμβασής της λόγω της ιδιαιτερότητας της περίπτωσης, ενώ τους συμβούλεψε να πηγαίνουν κάθε μέρα στην εταιρεία και να καλούν την αστυνομία προκειμένου να γίνεται καταγραφή του γεγονότος!!! Είναι και αυτό σημείο των καιρών που αναδεικνύει την πλήρη έλλειψη προστασίας των εργαζόμενων από «θεσμούς» που υποτίθεται ότι είναι επιφορτισμένοι με αυτό ακριβώς το καθήκον.

Οι μέτοχοι της εταιρείας κρύβονται πίσω από μια διοικητική διαμάχη και έχουν ουσιαστικά παρατήσει το προσωπικό της εταιρείας στην τύχη του.

Οι κρατικές υπηρεσίες που είναι υποστελεχωμένες και αποψιλωμένες από αρμοδιότητες λόγω της αντεργατικής πολιτικής που ακολουθούν πάγια όλες οι κυβερνήσεις, ουσιαστικά ανοίγουν τον δρόμο σε κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία.

Ως Εργατική Λέσχη Νέα Ιωνίας στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και θα αγωνιστούμε μαζί τους  για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν άμεσα μέτρα ώστε να υποχρεωθεί η διοίκηση της εταιρείας να την επαναλειτουργήσει, με την επιστροφή όλων των εργαζομένων στις θέσεις τους και την εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους, εργασιακών και μισθολογικών.

Καλούμε τους συλλογικούς φορείς τις περιοχής μας, (σωματεία, συλλόγους, κινήσεις) και τους κατοίκους της, να δηλώσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων για τη δουλειά και την ζωή των οικογενειών τους.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Δελτία Τύπου, Εργατικά, Σωματεία