Κοινή δράση έμπρακτης αλληλεγγύης από μέλη των Εργατικών Λεσχών

Για άλλη μια φορά άνθρωποι από τις πιο φτωχές περιοχές πλήττονται! Στη Δυτική Αττική είκοσι δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι τραυματίες.

Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής βρίσκονται αντιμέτωποι με μια φονική καταστροφή που έχει κοστίσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Μία έντονη καταιγίδα ήταν αρκετή για να αναδειχθεί η τραγική έλλειψη υποδομών και η πλήρης αδυναμία του κράτους για την εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης, προστασίας και ασφάλειας.

η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας, μαζί με άλλες εργατικές λέσχες και πρωτοβάθμια σωματεία, επισκεφθήκαμε τη Μάνδρα σε μια προσπάθεια έμπρακτης στήριξης και αλληλεγγύης στους κατοίκους. Η κατάσταση εκεί, δεκαπέντε μέρες σχεδόν μετά την καταστροφή από τις πλημμύρες, μοιάζει να μην έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Μιλώντας με τους κάτοικους, ντόπιους και μετανάστες, εισπράξαμε την αγωνία για το μέλλον και την αγανάκτησή τους για την γενικότερη ολιγωρία όλων των βαθμίδων της πολιτείας, να βοηθήσει με αποτελεσματικό τρόπο και με σχέδιο, στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Απέναντι σε αυτούς που σε τέτοιες στιγμές φορούν την ανθρωπιστική τους μάσκα και κυκλοφορούν από κανάλι σε κανάλι, ξεπλένοντας κάθε ευθύνη που οι ίδιοι φέρουν, απέναντι στην αντικατάσταση των αναγκαίων κοινωνικών υπηρεσιών από τις δράσεις κεφαλαίου, ΜΚΟ και ενόπλων δυνάμεων, προτάσσουμε στις κρίσιμες αυτές στιγμές την ταξική μας αλληλεγγύη. Την αλληλεγγύη μεταξύ των φτωχών ως μέσο για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Δελτία Τύπου, Σωματεία