Ανακοίνωση-ενημέρωση από συνέλευση “ωφελούμενων” Παρασκευή 11/12/15

12250162_1689979887903783_8266631927901914575_nNέα Ιωνία, 13 Δεκεμβρίου  2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από την σύσκεψη συντονιστικού εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία – συμβασιούχων Αττικής και Σωματείων  Εργαζομένων στους OTA

Την Παρασκευή 11/12/2015 στις 6μ.μ. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μαζική σύσκεψη Σωματείων των εργαζομένων στους  δήμους στον και Επιτροπών Εργαζομένων στα 5μηνα έπειτα από πρωτοβουλία του συντονιστικού εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωποι από τα Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων, το συντονιστικό των εργαζομένων, συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία από πολλούς Δήμους καθώς και διάφορες συλλογικότητες.

Κοινή διαπίστωση ήταν πως:

Παρά τις 3 συναντήσεις μας με τους αρμόδιους του Υπουργείου Εργασίας και μία συνάντηση με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής το μόνο που λαμβάνουμε σαν απάντηση είναι ότι «έχουν συμπάθεια» για τους 35.000 ανθρώπους που πετιόνται μέσα στα Χριστούγεννα χωρίς ούτε να μπορούν να επιδοτηθούν για την ανεργία τους, μπαίνοντας ξανά στην επόμενη λίστα αναμονής για κάποιο επόμενο πρόγραμμα που θα τους «ωφελήσει»,  καθώς το «νομικά κώλυμα» για την παράταση του προγράμματος  υπερβαίνει του σοβαρότατου του θέματος.

 Ήδη οι πρώτοι συνάδελφοι στα 5μηνα απολύονται χωρίς καμία πρόβλεψη για αυτούς και τις οικογένειες τους.

Από αυτή την βδομάδα προτάθηκαν διάφορες δράσεις όπως  το κλείσιμο γκαράζ και Δημαρχείων καταλήψεις,  κατασκήνωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας κ.α. μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματός μας.

Στη σύσκεψη με την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία λήφθηκαν οι κάτωθι αποφάσεις:

  1. ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΓΕΝΙΚΏΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ- ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΕΩΝ  τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14/12/2015 σε όλους τους Δήμους και σε όλους τους χώρους εργασίας, για ενημέρωση των εξελίξεων, με τη συμμετοχή και του μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις και να εξειδικευτούν για τις μορφές στην εξέλιξη των κινητοποιήσεων μας.
  2. Ενημέρωση του συντονιστικού για τα αποτελέσματα των γενικών συνελεύσεων και λήψη συνολικής απόφασης.

Οι συζητήσεις με τα Υπουργεία τελείωσαν! Τώρα όλοι μαζικά στηρίζουμε τον αγώνα για την παραμονή μας στην εργασία.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ!!

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι καθημερινά υπάρχουν σημαντικές νίκες στον  αγώνα μας και να μην απογοητευόμαστε. Ξεκινήσαμε χωρίς καν να μας αναγνωρίζονται τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία και αντιμετωπίζαμε ΟΧΙ σε όλα!! Πλέον,

  • ü Όλοι μας επωφεληθήκαμε από αυτόν τον αγώνα παίρνοντας τις άδειες και τα μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπονται από τον νόμο για όλους τους εργαζομένους.
  • ü Δεκάδες Δήμοι έχουν ήδη πάρει αποφάσεις υπέρ της παραμονής μας στην εργασία.
  • ü Η ίδια η ΚΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση που ζητά από το Υπουργείο να παρατείνει το πρόγραμμα μας λόγω των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν μετά την αποχώρησή μας,
  • ü Η ΠΟΕ ΟΤΑ στήριξε τον αγώνα αυτό βάζοντας 2 ΑΠΕΡΓΙΕΣ τις ημέρες των κινητοποιήσεων μας,
  • ü Η ίδια η αναπληρώτρια Υπουργός σε επίσημες συνεντεύξεις της ρωτάτε καθημερινά για τα 5μηνα και πιέζεται να βρει λύσεις
  • ü Και μόλις χθες (12/12/2015)  ανακοινώθηκε από το Υπουργείο ότι εντός των επόμενων ημερών κατατίθεται νομοσχέδιο για αλλαγή των πεντάμηνων συμβάσεων της κοινωφελούς εργασίας σε οχτάμηνων!

Η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στραμμένη πάνω μας!!!

Συνάδελφοι ο αγώνας μας είναι ΔΙΚΑΙΟΣ και θα δικαιωθεί!

Η πολιτική τους για εργασιακή ανακύκλωση ανθρώπινων ζωών πρέπει να σταματήσει!

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε πιο μαζικά και πιο δυναμικά.

Η φωνή μας πλέον ακούγεται πιο δυνατά. Απαιτούμε να πράξουν τα δέοντα για την παραμονή μας!!

Δεν  εγκαταλείπουμε!! Δεν θα πάμε σπίτια μας να κλαίμε μέσα στα Χριστούγεννα!!

Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε !!! Όλοι μαζί για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα