Καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου από  Αρτοζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι . 

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της συλλογικότητας ΛΑΝΤΖΑ και καλούμε την Τρίτη 3/4, 9πμ στην Επ. Εργασίας Περιστερίου(Εθν. Αντιστάσεως 127Α)

ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΓΚΥΟΣ ; ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ

Η συνάδελφος εργάζεται στη συγκεκριμένη επιχείρηση από τον Οκτώβριο του 2017 , πριν λίγους μήνες ανακάλυψε ότι είναι έγκυος και το ανακοίνωσε στον εργοδότη της . Η στάση του εργοδότη από εκείνη τη στιγμή άλλαξε αμέσως προσπαθώντας αρχικά με διάφορες απειλές και προσβολές  να την εξαναγκάσει σε παραίτηση . Η συνάδελφος η οποία αντιμετώπιζε παράλληλα κάποια προβλήματα με την εγκυμοσύνη είχε απέναντι της έναν ανάλγητο εργοδότη που την προσέβαλε ασταμάτητα  ασκώντας εναντίον της απίστευτη ψυχολογική πίεση με σκοπό να την εξαναγκάσει σε παραίτηση . Παράνομα επιχείρησε να της επιβάλει άλλη θέση εργασίας  , διαφορετική από αυτή με την οποία είχε προσληφθεί και αναφέρονταν στην σύμβαση της ,  επιχειρώντας να τη καταπονήσει σωματικά εκμεταλλευόμενος την κατάσταση της . Τελικά και ενώ η συνάδελφος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια έστειλε εξωδίκως την  πρόθεση του να την απολύσει «για σπουδαίο λόγο» θεωρώντας ότι εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντα της  ενώ της ζητούσε  να προσέλθει στις 2 / 4 για να υπογράψει την απόλυση της .  Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν ποτέ στο παρελθόν να μην της είχε γίνει σχετική παρατήρηση και «εντελώς τυχαία» αμέσως αφού ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της να κατηγορείται ότι δεν εκτελούσε σωστά τα καθήκοντα της.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΤΗ ΤΡΙΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9.00 πμ

ΣΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Εθνικής Αντιστάσεως 127 Α )

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Αναδημοσιεύσεις, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα