Δελτίο τύπου-κάλεσμα για στήριξη διαδήλωσης την Πέμπτη 20/10/2016

Πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 26/9/2016 σύσκεψη στα γραφεία της ΟΛΜΕ για την διοργάνωση αντιπολεμικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντιφασιστικής πορείας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, μετά από πρόσκληση του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων.

 

POREIA GIA TOYS PROSFYGES MIKRH ALLI EKDOXH

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι ή μέλη από τους φορείς : Ε’ ΕΛΜΕ, Ζ’ ΕΛΜΕ, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης, Φοιτ. Σύλλογος Μεταλλειολόγων ΕΜΠ, Πρόταση Προοπτικής Εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Μεταναστών, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, Εργατικές Λέσχες Καλλιθέας, Ν. Ιωνίας, Ν. Σμύρνης, Κυψέλης-Πατησίων, Λαϊκές Συνελεύσεις Φιλαδέλφειας και Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου και οι πολιτικές οργανώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΑΣ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Στη σύσκεψη έγινε πλούσια συζήτηση για την δραματική εξέλιξη των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή, την επικίνδυνη τροπή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων, που φέρνουν προσφυγιά και δεινά σε βάρος των λαών. Κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων ήταν ότι χρειάζεται να αποκρουστεί η επίδραση των ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντιλήψεων, να μπει τέρμα στην φασιστική δράση και να έρθει στο προσκήνιο η αγωνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας και η απαίτηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών ντόπιων και προσφύγων, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.  Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση των αντιπροσφυγικών πολιτικών της Ε.Ε. και τη στήριξη, με τις βάσεις και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, των πολεμικών επιχειρήσεων.

Τονίστηκε ότι είναι ανάγκη με μαζικό και μαχητικό τρόπο να εκφραστεί από το εργατικό, νεολαίστικο και λαϊκό κίνημα η θέληση για να μπει τέρμα : στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν την προσφυγιά, στην συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, τις επαναπροωθήσεις, απελάσεις, φυλακίσεις, εγκλεισμούς και γκετοποίηση των προσφύγων, τον περιορισμό του δικαιώματος στο άσυλο, τους φράκτες και ευρωσυνοριοφυλακές-ακτοφυλακές, τις αντιπροσφυγικές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε.

Δηλώθηκε η θέληση για κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων για προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, περίθαλψης, δικαίωμα στην παιδεία και την εργασία, ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση των προσφύγων.

Η σύσκεψη κατέληξε στην κοινή διοργάνωση αντιπολεμικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντιφασιστικής πορείας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη 20/10/2016 ώρα 6 μμ και σε πορεία στη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Καλούμε :

  • όλους τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες του κινήματος, να πάρουν αποφάσεις στήριξης της κινητοποίησης.
  • Τους αντίστοιχους φορείς της περιφέρειας να οργανώσουν δράσεις σε όλες τις πόλεις, ώστε η κινητοποίηση να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα.
  • Ντόπιους και πρόσφυγες να ενημερώσουν, να συμβάλλουν και να συμμετέχουν στη διοργάνωση μεγάλης, μαζικής και μαχητικής κινητοποίησης.

Για τη στήριξη της κινητοποίησης δηλώστε τη συμμετοχή σας στο μέιλ synt.prosf@gmail.com

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

OI ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ της 26/9/2016

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Δελτία Τύπου, Παρεμβάσεις Λέσχης, Σωματεία