ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ – ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ | Εκδήλωση – Συζήτηση την Παρασκευή 4/12, 7:30μμ, στο χώρο της Λέσχης

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ – ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ekdilwsi katasxeseisΤο ζήτημα «Κατασχέσεις – πλειστηριασμοί», μπήκε με οξυμένο τρόπο στη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, αγροτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από την πρώτη περίοδο εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων.

Η εφαρμογή της «Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές, δηλ. το 3ο και πιο βίαιο μνημόνιο, βρίσκεται σε ισχύ από τις 19/08/2015. Η συμφωνία της κυβέρνησης με την τετράδα των δανειστών, στις 16 του Νοέμβρη, με συνέχιση της επιβολής του ΕΝΦΙΑ από κοινού με την ουσιαστική απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες κτυπούν το δικαίωμα στη στέγαση. Το οποιοδήποτε χρέος προς τις τράπεζες του καθενός μας θα είναι για όλους, «συνεργάσιμους» αρχικά ή μη, θηλιά που θα σφίγγει μέχρι πνιγμού κάθε νοικοκυριό. Είναι γνωστό πως η τρόικα είχε εξ αρχής θεωρήσει προβληματικό το μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η περίφημη τρίτη ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών (δηλαδή το να πληρώνει ο κόσμος και πάλι τις τράπεζες που θα ελέγχει η ΕΚΤ…), πάει πακέτο με τη διαχείριση των λεγόμενων Κόκκινων Δανείων, όπου προμηνύεται (τουλάχιστον μερική) άρση της προστασίας πρώτης κατοικίας (…«αυστηροποίηση προϋποθέσεων»). Οι εξελίξεις σε σχέση με το θέμα των «κόκκινων δανείων» είναι πολύ γρήγορες σε ρυθμούς και εντείνονται αυτό ακριβώς το διάστημα γιατί το πλαίσιο διαχείρισής τους έχει άμεση – στενή σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που επιδιώκεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Γνωρίζοντας πλέον, ακριβώς ποια είναι τα νέα μέτρα θεωρούμε  άμεση ανάγκη την δημιουργία και οργάνωση ενός μαζικού κινήματος υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας.

Καλούμε σε συζήτηση την Παρασκευή 4/12/2015 και ώρα 19:30 στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Ν. Ιωνίας, Ελ. Βενιζέλου 84, Άγαλμα Μητέρας, με τους

 • Κώστα Βουρεκά, αρχιτέκτονα, ο οποίος θα  αναφερθεί στα εξής:
  Η επιχειρούμενη διευθέτηση των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα και τα αρπακτικά κεφάλαια στο πλαίσιο των διεθνών εξελίξεων. Το ζήτημα της κατοικίας στην Ελλάδα, μεταλλαγές στους τρόπους πρόσβασης.
 • Μαρία Καρούτσου, δικηγόρο, η οποία θα αναφερθεί στα εξής:
  η διαχείριση του θέματος των ιδιωτικών χρεών των πολιτών από το Κράτος και τις Τράπεζες τα χρόνια της Κρίσης.
  Ο νόμος Κατσέλη και  ο θεσμός της “προσωπικής πτώχευσης “από το πρώτο στο τρίτο μνημόνιο.
  Συνεργάσιμος δανειολήπτης και Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών.
  Το δικαίωμα στην κατοικία, o Νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας – Υδραγωγείο

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Δραστηριότητες, Εκδήλώσεις