Φιλοξενία οχτώ Σύρων προσφύγων στη Νέα Ιωνία

Οι Σύριοι πρόσφυγες πολέμου έδωσαν μια μεγάλη μάχη παραμένοντας στο Σύνταγμα για μέρες, διεκδικώντας 100_4563_zps28bee4d4ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και το δικαίωμά τους να μπορούν να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Από τις 15 Δεκέμβρη και μετά, όταν τους έδιωξαν βίαια τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, αρκετοί από αυτούς, αναζητούν στέγη και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
Έτσι, την Παρασκευή 2 Γενάρη συναγωνιστές και φίλοι της Εργατικής Λέσχης, καλωσορίσαμε τέσσερις Σύριες γυναίκες με τα τέσσερα παιδιά τους, που φιλοξενούνται στον παλιό 1ο παιδικό σταθμό της Νέας Ιωνίας.

(Η φωτογραφία διπλα είναι από το ionianet.gr )

Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό τους, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης και καλέσαμε το λαό της Νέας Ιωνίας να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του.
Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας – Υδραγωγείο (Ελ. Βενιζέλου 84), καθημερινά 19:00-21:00 το απόγευμα, και  Σάββατο 10:00-14:00.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι
• είδη καθαριότητας (σαπούνια, μωρομάντηλα, χλωρινομάντηλα, καθαριστικά γενικής χρήσης, χλωρίνη, απορρυπαντικά για πλύσιμο ρούχων, κ.λπ.),
• είδη υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, ψαλιδάκια, μπατονέτες, σερβιέτες, κ.λπ)
• φάρμακα (παναντόλ, ποστάν, ντεπόν και γενικότερα παυσίπονα, αντιβιώσεις),
• σεντόνια, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια, χαλιά, κιλίμια, καρέκλες, κ.λπ,
• τρόφιμα μακράς διαρκείας (ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, λάδι, ζάχαρη, μέλι, κ.λπ.), γάλα, τσάι κλπ., αλλά κυρίως, σε μια πιο σταθερή βάση, φρούτα -λαχανικά, είδη με ημερομηνία λήξης,
• κατσαρόλες, μπρίκια, τηγάνια, ταψιά, μαχαιροπίρουνα, κουτάλες κλπ,
• παιδικά παιχνίδια (για ηλικία 6 & 8 χρονών).

Επίσης, για να διαμορφωθεί ο χώρος του παιδικού σταθμού και να γίνει πιο φιλόξενος, ζητάμε και μικροέπιπλα όπως κομοδίνα, φωτιστικά, κάποια συρταριέρα, υφασμάτινες (ελαφριές) ντουλάπες.

Δυναμώνουμε την δράση και την αλληλεγγύη στις γειτονιές μας!
Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας – Υδραγωγείο
www.ydragogeio.gr, elni.ydragogeio@gmail.com

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Δραστηριότητες