Forthnet: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FORTHNETNETMED

(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 523/2013)
Δίνουμε την κατάλληλη απάντηση
Ματαιώνουμε τα σχέδια της εργοδοσίας
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ
(έναρξη 14/2 στη 1.00 π.μ, λήξη 15/2 στη 1.00 π.μ)
Συναδέλφισσα και Συνάδελφε,
Είναι ώρα ευθύνης! Μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε την εργοδοσία και τους παρατρεχάμενούς της. Η μαζική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας και η απόφαση για Απεργία δείχνει το δρόμο. Οι εξελίξεις και ο χρόνος που γίνεται αυτή η Απεργία – η μορφή και τα αιτήματα της – την καθιστούν μια από τις σημαντικότερες μάχες που έχουμε να δώσουμε. Η επιτυχία της θα είναι ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Πως είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που φτιάχνουν για εμάς, πως δεν θα επιτρέψουμε με συνοπτικές διαδικασίες να μας αφήνουν χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, δεν θα επιτρέψουμε να μας τρομοκρατούν με warning letters, αξιολογήσεις δίχως τέλος. Δεν ανεχόμαστε να κουρελιάζουν τη γυναικεία υπόσταση, τη μητρότητα.
 
Προβληματίσου: Τα συμφέροντά μας έρχονται σε σύγκρουση με τα συνθήματα της «εταιρικής κουλτούρας» , της «ανταγωνιστικότητας» και του «κοινού στόχου». Για εμάς, επιφυλάσσουν ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Το έχουμε δει το έργο: Επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ανάπτυξη συνδρομητικής βάσης, σενάρια συγχωνεύσεων και εξαγορών-μειώσεις μισθών, απολύσεις, τρομοκρατία, εντατικοποίηση. Αξιοποιούν την ανησυχία για το μέλλον μας, μας φοβίζουν με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Έχουμε την δύναμη στα χέρια μας, είμαστε οι πολλοί, μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Μη φοβηθείς, μην τρομάζεις! Ο ένας εκβιασμός θα φέρει τον άλλο!
Να αντιστρέψουμε τους εκβιασμούς τους.
 
Έχεις πείρα! Ενόψει της απεργίας η εργοδοσία θα στήσει σκηνικό τρομοκρατίας. Θα ενεργοποιήσει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της. Θα αλλάζει ωράρια, βάρδιες, κτήρια. Να είναι σίγουρη πως θα λάβει άμεση απάντηση! Στην απεργία θα συναντήσει ακόμα περισσότερες απεργιακές φρουρές, περισσότεροι συνάδελφοι, παλιοί και νέοι, θα κάνουν για πρώτη φορά το βήμα και θα απαντήσουν επιθετικά, οργανωμένα και συλλογικά στην λαίλαπα που διαλύει τις ζωές τους. Οι θυσίες που καλείται ο καθένας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις θυσίες για να ενισχυθούν οι εργοδότες και πολιτικοί τους υπηρέτες. Στη Forthnet, στο κλάδο και παντού οι εργαζόμενοι να ξεσηκωθούμε.
 
Συναδέλφισσα και Συνάδελφε,
Εμείς παράγουμε τον πλούτο και είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από κάθε άλλη εποχή. Είναι ώριμο και αναγκαίο να αυξηθούν οι μισθοί, να έχουμε όλοι σταθερή δουλειά, να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος και τα όρια συνταξιοδότησης. Να έχουμε σύγχρονες δωρεάν παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην αναψυχή. Και όμως αυτοί που μας τα στερούν, σχεδιασμένα θέλουν να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω. Δεν πρέπει να μένεις στην άκρη, αμέτοχος. Ό,τι κατακτήσαμε εμείς, οι γονείς μας, το πετύχαμε με σκληρούς αγώνες. Οι εργοδότες ποτέ δεν ήταν κουβαρντάδες. Ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε γιατί καταφέραμε να τους στριμώξουμε.Εμείς έχουμε το δίκιο, έχουμε και τη δύναμη και είναι καιρός να τη χρησιμοποιήσουμε. Η συμμετοχή όλων στην Απεργία πρέπει να είναι το πρώτο βήμα, η πρώτη απάντηση.
 
Διεκδικούμε :
– Να ακυρωθούν οι απολύσεις.

– Σ.Σ.Ε. με μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες.

– Να σταματήσουν και να ακυρωθούν τα warning letters .
– Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Κανένας μόνος του στη θύελλα, όλοι για έναν και ένας για όλους.
 
Δύο δρόμοι υπάρχουν ή υποταγή και εξαθλίωση ή  αγώνας και επιβίωση.
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην περιφρούρηση της Απεργίας 7.00 π.μ. στο κτήριο του Ταύρου
 
Ο Πρόεδρος   : Κων/νος Θεοδωρόπουλος
Ο Γραμματέας : Κων/νος Ραουζέος
www.sefn.org E-mail :info@sefn.org

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Εργατικά, Σωματεία