Απολύσεις στη HOL | Ανακοίνωση Σ.Ε.ΤΗ.Π.

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ  

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – Σ.Ε.ΤΗ.Π.

Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη Αθήνα

920/2007 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

15/1/2014

Συναδέλφισσα, συνάδελφε στην 360 connect,

Λίγο πριν από την αλλαγή του έτους, η Hellas On Line αποφάσισε να ξεμπερδεύει μια και καλή με την Εξυπηρέτηση Πελατών. Η εργοδοσία της hol αποφάσισε πως για να συνεχίσει να έχει όλο και περισσότερα κέρδη πρέπει να “ξεφορτωθεί” 450 και πλέον εργαζόμενους. Μας οδήγησε σε “οικιοθελείς παραιτήσεις”, άλλους με την τρομοκρατία, άλλους με παρήγορα λόγια για νέες ευκαιρίες, με ένα τελεσίγραφο που μας έδινε διορία 48 ωρών. Με τη βία λοιπόν υπογράψαμε νέες συμβάσεις, με “νέο εργοδότη”, που μας πετσοκόβουν μισθούς και δικαιώματα, τις ζωές μας και τα όνειρά μας. Μάλιστα η Hellas On Line βραβεύτηκε σε εκδήλωση του υπουργείου ανάπτυξης για το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και το πανηγυρίζει σε ανακοίνωση της στης 2/1/2014. Αυτή την ανάπτυξη μας υπόσχονται.

Σε αυτή την επίθεση που δεχτήκαμε πρέπει να απαντήσουμε οργανωμένοι και να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν όσα προβλέπουν οι νέες συμβάσεις μας. Να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στις ορέξεις της διοίκησης για χαμηλότερους μισθούς και εντατικοποίηση της δουλειάς. Σπάμε την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.  Δε εμπιστευόμαστε τη μοίρα μας σε αυτούς που, όχι πριν από πολύ καιρό, μας ζητούσαν να ψηφίσουμε κατά της απεργίας για το καλό της εταιρίας, ή να ψηφίσουμε τους υποψήφιους για το επιχειρησιακό σωματείο που δουλεύουν για το καλό της εταιρίας, και τώρα μας λένε ότι πρέπει να είμαστε πιο φτηνοί κι ευέλικτοι για το καλό της εταιρίας.

  Απέναντι σε όλα αυτά απαντάμε:

·         ΔΕΝ χαρίζουμε τα δικαιώματα μας

·         Συνεχίζουμε τον αγώνα για πλήρη και σταθερή εργασία, καμία απόλυση.

Παλεύουμε για:

·         Διατήρηση των μισθών που ίσχυαν πριν τις 18 Δεκέμβρη

·         Μεταφορά όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων και της προϋπηρεσίας από τον προηγούμενο εργοδότη

·         Πλήρη απασχόληση, πλήρη μισθό και δικαιώματα για όλους

·         Αύξηση των αποδοχών των συναδέλφων που προσελήφθηκαν μετά την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και εξίσωσή τους με αυτούς των παλιότερων συναδέλφων

 

Το Σ.Ε.ΤΗ.Π, καλεί σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της 360 connect την Κυριακή 19/01 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του συνδικάτου Επισιτισμού, στη Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, 7ος όροφος, με βασικό θέμα την οργάνωση της πάλης μας και τη σύσταση Σωματειακής Επιτροπής. Για να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας ενάντια στη βία της εργοδοσίας που μας καταρρακώνει τις ζωές, για διεκδίκησηεπιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που θα κατοχυρώνει μισθούς και δικαιώματα.

Η μεταφορά 450 συναδέλφων σε μια νύχτα, με ταυτόχρονη μείωση μισθών και κατάργηση δικαιωμάτων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην 360 connect. Η hol  με αυτή την πρακτική καταστρατήγησε και όποιους νόμους έχουν απομείνει και διαφυλάσσουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων.  Με την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, με τις κυοφορούμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις είναι μάλλον βέβαιο ότι τέτοιες πρακτικές και ακόμα χειρότερες, θα συναντησουμε μπροστά μας στο πολύ άμεσο μέλλον. Εκτός εάν εμείς οι εργαζόμενοι στο σύνολο του κλάδου αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας, να πάρουμε την υπόθεση στα χεριά μας και βάλουμε ένα φρένο στις ορέξεις των μονοπωλίων. Απέναντι στο δίκιο τους, δηλαδή την διασφάλιση και την αύξηση της κερδοφορίας τους, να προτάξουμε το δικό μας δίκιο, δουλειά με  μισθούς και δικαιώματα βάσει των αναγκών μας.  Όλοι μαζί οι συνάδελφοι στον κλάδο απαντάμε:

Ø  Δίνουμε δυναμικό παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας μας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40) την Παρασκευή 24/01 στις 10:00, όπου και θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση του συνδικάτου μας με το Υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση της εταιρείας.

Ø  Ενώνουμε τη φωνή μας. Μαζικοποιούμε τις γραμμές του συνδικάτου, συμμετέχουμε στην τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ την Κυριακή 26/01, για να καταρτίσουμε το σχέδιο πλαίσιο πάλης μας με στόχο την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Εργατικά, Σωματεία