Για την Ηριάννα και τον Περικλή

Στις 21.3.2018, ξενικά το δικαστήριο για την εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή σε 2ο βαθμό. Ο Περικλής και η Ηριάννα βρίσκονται ακόμη στις φυλακές μετά την καταδίκη τους από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 13 χρόνια κάθειρξη άνευ αναστολής και ελαφρυντικών και τις συνεχείς απορρίψεις των αιτημάτων αναστολής τους, παρά την ύπαρξη και σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Από τον φάκελο ονομάτων υπόπτων των Δένδια-Αθανασίου και το ακροδεξιό δόγμα «νόμου και τάξης» του Σαμαρά, μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ που συνέχισε αυτούσια το κράτος, υιοθετώντας πλήρως και προσπαθώντας να αναβαθμίσει τον τρομονόμο με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, η αστική δικαιοσύνη αποδεικνύει τον πραγματικό της ρόλο, συνεπικουρώντας το έργο τους. Βασισμένη σε μάρτυρες-φαντάσματα, μη δεχόμενη αντικειμενικά δεδομένα και εγείροντας παγκοσμίως την κατακραυγή της επιστημονικής κοινότητας και τα αντανακλαστικά του κινήματος που από την πρώτη στιγμή, αγωνίζεται αλληλέγγυα ενάντια στην κρατική-δικαστική αυθαιρεσία, ο στόχος είναι η ποινικοποίηση φρονημάτων (φυσικά μόνο αυτά που αντιτίθενται σε κράτος-καπιταλιστικό σύστημα) και η διάχυση του κοινωνικού φόβου.

Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση όλων μας καθώς δείχνει με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι δεν ανήκουμε στους εαυτούς μας, αλλά αποτελούμε όλοι εν δυνάμει θύματα της κρατικής βίας και της ακόρεστης δίψας της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας για «αίμα στην αρένα». Επικοινωνιακά shows, σαθρά κατηγορητήρια, και «αποκλειστικά» δημοσιεύματα προσπάθησαν μάταια, να φτιάξουν «εσωτερικούς κινδύνους και εχθρούς», να κινητοποιήσουν κοινωνικά αντανακλαστικά αυτοματισμού, να εισάγουν τη θεώρηση ότι το σώμα και η προσωπική σου ζωή δε σου ανήκει, αλλά είναι ανά πάσα στιγμή ενοχοποιητικό στοιχείο προς ομηρεία. Το γενετικό μας υλικό (DNA), από το μοναδικό στοιχείο-κοινό πανανθρώπινα, γίνεται εργαλείο στα χέρια τους για διαχωρισμούς, διώξεις και υπενθύμιση ότι «τους ανήκουμε».

Θεωρούμε ότι αρκετά τους ακούσαμε…

η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας καλεί όλες τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές την Τετάρτη 21.3 στις 9 π.μ. στη δίκη στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως). Η φυσική μας παρουσία κρίνεται απαραίτητη όχι μόνο για να πάρουμε την Ηριάννα και τον Περικλή πίσω, αλλά για να δηλώσουμε ότι κανείς πλέον δε θα παίζει με τα σώματα και τις ζωές μας.

 

 

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις, Κείμενα Λέσχης