• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Όταν η εξαίρεση ενσωματώνεται στο κανόνα – Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου

Συγκέντρωση στο Θησείο ( στ ΗΣΑΠ, )το Σάββατο 5/5 στη 1μμ

Η δυστοπικη περιπέτεια του Τάσου Θεοφίλου ξεκίνησε το 2013 με τη καταδίκη του σε 5 έτη φυλάκιση, για την υποτιθέμενη συμμετοχή του στη ληστεία της alpha bank στη Πάρο το 2012,συνέπεια της οποίας ήταν ο θάνατος ενός οδηγού ταξί. Για την ενοχοποίηση του,  χρησιμοποιήθηκε το ψευδοεπιστημονικο στοιχείο του dna που βρέθηκε σε ένα καπέλο, το οποίο δεν ήταν καν στο χώρο του εγκλήματος και ένα τηλεφώνημα αγνώστου, που τον υποδείκνυε ως δράστη της ληστείας.

Του αποδόθηκαν οι κατηγορίες της συμμετοχής σε ληστεία, ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη σπφ (συνομωσία πυρήνων της φωτιάς). Στις 8/7/17 με απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες που του είχαν φορτώσει και στις 27/3/17 ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής άσκησε αναίρεση της αθωωτικής απόφασης, η οποία θα εξεταστεί στις 11 /5/18. Αν η αναίρεση γίνει δεκτή, αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες που του είχαν προσάψει , μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από άλλους δικαστές.

Η αστική δικαιοσύνη είναι εδώ και δεν είναι τυφλή απέναντι σε όλους. Κλείνει τα μάτια της (ή χρησιμοποιείται καταλλήλως) σε σκάνδαλα διαφθοράς (Novartis, Siemens κ.α.), σε δολοφονικές επιθέσεις φασιστών που πέφτουν στα μαλακά, στο μισάνθρωπο σκοταδιστικό λόγο του παπαδαριού (Αμβρόσιος), αλλά είναι ανοιχτομάτα στις διώξεις απέναντι σε αγωνιστές, στην ποινικοποίηση του μαζικού κινήματος (πλειστηριασμοί, άγαλμα Τρούμαν) και στην κήρυξη απεργιών σαν παράνομων.

Πέραν της φυσικής, ψυχολογικής και πολιτικής εξόντωσης ενός αγωνιστή, όπως εμφανώς επιχειρείται –  ο Θεοφίλου έχει ήδη χάσει 5 χρόνια από τη ζωή του-,για εμάς η δίωξη αυτή, οι μεθοδεύσεις, η εκδικητικότητα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, δεν είναι μια προσωπική υπόθεση,  αλλά μια υπόθεση πολιτική που αποτυπώνει τη κατασταλτική δράση του κράτους, της εκάστοτε κυβέρνησης και συνολικά του συστήματος, σε όσους τα αμφισβητούν και αντιστέκονται. Ο τρομονόμος 187α, που αποτελεί αναβάθμιση επί το κατασταλτικότερο του τρομονόμου του 2001, το τεστ dna και το ευρωπαϊκό “δίκαιο” συγκροτούν το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο που χρησιμοποιείται ενάντια σε όποιον θεωρείται απειλή για το σύστημα. (Θεοφίλου, Ρωμανός, Ηριάννα, Περικλής,  Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που αγωνίζονται). «Εχθροί» τους είναι όλοι όσοι αντιστέκονται απέναντι στο σύστημα και αγωνίζονται για την κοινωνική χειραφέτηση και αυτούς προσπαθούν να εξουδετερώσουν. «Απειλή» είναι όσοι διεκδικούν.

Βιώνουμε ένα καθεστώς ασφάλειας και εξαίρεσης που συνεχώς διευρύνεται, δεν αναστέλλεται ποτέ και κανονικοποιειται.

Το ποινικό δίκαιο από δίκαιο της πράξης μετατρέπεται σε δίκαιο των προθέσεων (το τεκμήριο της αθωότητας αντικαθιστάται με αυτό της εκ των προτέρων ενοχής).

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και χρειάζεται να σταθεί εμπόδιο μπροστά στην επέλαση του ολοκληρωτισμού των ζωών μας, στη καταστολή και τη στοχοποίηση όσων αγωνίζονται.

 

Να καταργηθούν οι τρομονόμοι

Όχι στην κατασκευή κατηγοριών με DNA

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Καλούμε στη συγκέντρωση στο Θησείο ( στ ΗΣΑΠ, ) το Σάββατο 5/5 στη 1μμ

και την Παρασκευή 11/5, στις 9.00 πμ, στο Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας)

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις, Κείμενα Λέσχης