• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Κάλεσμα συμμετοχής στην ομάδα προβολών/κινηματογράφου της λέσχης

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην ομάδα προβολών

Επικοινωνήστε μαζί μας  στα τηλ 6940980810, elni.ydragogeio@gmail.com, fb: https://www.facebook.com/elni.ydragogeio/

Ο κινηματογράφος δεν είναι μια τέχνη προορισμένη για στενό κύκλο ανθρώπων , είναι μια τέχνη που συνδέεται με τον κόσμο, καταγράφει τις ζωές τους , τις ματαιώσεις , τις επιτυχίες τους , τις χαρές, τις λύπες τους. Είναι μια λαϊκή τέχνη και μια λαϊκή διασκέδαση.

Λίγο πολύ αυτή ήταν η αντίληψη από την οποία διαπνέονταν εκείνοι που ξεκίνησαν την ομάδα προβολών της εργατικής λέσχης της Νέας Ιωνίας σχεδόν δέκα χρόνια πριν . Μια πρωτοβουλία νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό. Των «Από κάτω»

Η ίδια η εργατική λέσχη εξάλλου ως εγχείρημα ανάμεσα στα άλλα είχε στο συστατικό της στοιχείο την κοινωνικοποίηση της γνώσης,  χωρίς αντίτιμο . Ένα κοινωνικό προιόν δεν αγοράζεται , δεν πωλείται , δεν είναι αντικείμενο συναλλαγής . Απλά παραχωρείται.

Η ομάδα  προβολών ήταν κατά το παρελθόν από τις πιο δραστήριες και πιο εξώστρεφες ομάδες . Με πολλά αφιερώματα και αρκετές προβολές  κατάφερε να διαμορφώσει ένα ζωντανό χώρο ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και προβληματισμού στην περιοχή,   κάνοντας την ίδια τη λέσχη ένα σημείο αναφοράς για τη Νέα Ιωνία .

Στη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν, ζήσαμε το φαινόμενο της εξαφάνισης των κινηματογραφικών αιθουσών που υπήρχαν στην Ν Ιωνία, (όπως συνέβη άλλωστε σε όλη την Ελλάδα), με αποτέλεσμα σήμερα στην πόλη μας να μην υπάρχει πλέον κανένας κινηματογράφος (ούτε δημοτικός) και όποιες ταινίες προβάλλονται να είναι μόνο μέσα από πρωτοβουλίες μελών του ΟΠΑΝ, ή άλλων ομάδων και συλλογικοτήτων της περιοχής μας. 

Με αφορμή την μετακίνηση μας στο νέο χώρο εδώ και λίγους μήνες, επιθυμούμε να κάνουμε ένα κάλεσμα σε όποιον και όποια από την Νέα Ιωνία ή και τις γύρω περιοχές θα ήθελε να συμμετάσχει στην ενίσχυση και στο  νέο ξεκίνημα της ομάδας να έρθει σε επαφή μαζί μας

Το συλλογικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας της λέσχης και της ομάδας προβολών,  η ζωντάνια και η όμορφη ατμόσφαιρα που υπάρχει στις ανοιχτές συναντήσεις  μας αποτελούν μια διέξοδο στην ανάγκη για επικοινωνία, συλλογική δράση και ανάληψη πρωτοβουλιών,  πέρα από τα συμβατικά παραδοσιακά  μοντέλα

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην ομάδα προβολών ώστε να κανονίσουμε την πρώτη μας συνάντηση

Επικοινωνήστε μαζί μας  στα τηλ 6940980810, elni.ydragogeio@gmail.com, fb: https://www.facebook.com/elni.ydragogeio/

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δωρεάν Εργαστήρια