Κάλεσμα συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς και αλληλέγγυους/ες από την Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”

Kαλούμε εκπαιδευτικούς και συναγωνιστές/-τριες να προσφέρουν μαθήματα και εργαστήρια αλληλεγγύης σχετικά με:

  • σχολικά μαθήματα λυκείου όλων των ειδικοτήτων,
  • ξένες γλώσσες,
  • ελληνικά σε πρόσφυγες/μετανάστες και
  • εργαστήρια συλλογικής μόρφωσης (Η/Υ, επεξεργασίας εικόνας, μουσική, θέατρο, φωτογραφία, ζωγραφική, σχέδιο, χορό και ό,τι άλλο έχει διάθεση καθένας/μια).

Η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας –Υδραγωγείο είναι μια προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης του κόσμου της εργασίας και νέων που ζουν στη γειτονιά μας, μια συλλογικότητα αλληλεγγύης και δράσεων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων εργαζομένων, ανέργων και νέων, πάλης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Είμαστε άνθρωποι της γειτονιάς, κάτοικοι της Ν. Ιωνίας και των όμορων δήμων. Εργαζόμενοι/ες, υποαπασχολούμενοι/ες, άνεργοι/ες, συνταξιούχοι/ες, νέοι/ες με κοινές αγωνίες και ανάγκες. Πιστεύουμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε την ζωή μας και να ζούμε με τρόπο που να καλύπτει τις ανάγκες μας και τα όνειρά μας με βάση τις δυνατότητες της εποχής.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013, εν μέσω της κρίσης και των μνημονίων, για να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και για να σπάσουμε την απομόνωση και τον ατομισμό. Σε αυτά τα εννέα χρόνια με όπλο την αλληλεγγύη και τον αγώνα σταθήκαμε όρθιοι σε δύσκολες συνθήκες και ειδικά την περίοδο των παρατεταμένων lock-down προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τη λέσχη έναν ζωντανό χώρο. Σήμερα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι ξανά με μια νέα πολλαπλή κρίση. Μια νέα οικονομική κρίση που πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες λόγω της πανδημίας, της κυβερνητικής πολιτικής , της ακρίβειας και του πολέμου. Αυτή η κατάσταση οξύνει δραματικά τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που βιώνουμε καθημερινά.

Σε αυτά τα πλαίσια στη λέσχη προσπαθούμε

α) να στηρίζουμε έμπρακτα κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη

β) να συμβάλουμε στην δυνατότητα και την ανάγκη που έχει κάθε άνθρωπος να διευρύνει τις γνώσεις του και να συμμετέχει σε μια πολιτιστική συλλογική ζωή.

Δεν υπάρχει οικονομικό αντίτιμο για καμία από τις δραστηριότητες της λέσχης και κανείς/καμία δεν πληρώνεται για την συμμετοχή του/της. Τα έξοδα λειτουργίας καλύπτονται από την ελεύθερη συνεισφορά όσων θέλουν και έχουν αυτή τη δυνατότητα (με κουτιά ενίσχυσης, εκδηλώσεις κ.α.).

Είμαστε αποφασισμένοι/ες να λειτουργήσουμε ενάντια στη λογική της ανάθεσης, επιλέγοντας τον δύσκολο αλλά ωραίο δρόμο του αγώνα και της συλλογικότητας. Για να προσπαθήσουμε απέναντι στους ποικίλους τρόπους και μορφές διαίρεσης των εργαζομένων να συγκροτηθούμε συλλογικά σε αυτά που μας ενώνουν, τις κοινές ανάγκες και δικαιώματά μας. Γιατί ονειρευόμαστε μια διαφορετική κοινωνία, δίκαιη και ίση προς όλους και μέσα από τις δράσεις μας στην εργατική λέσχη προσπαθούμε όλοι μαζί να εφαρμόσουμε ό,τι μπορούμε από σήμερα.

Το να υπάρξει η εργατική λέσχη ως ένα τέτοιο κύτταρο πολιτιστικής δράσης, αλληλεγγύης, αντίστασης, εργατικής πολιτικής αναζήτησης, είναι ένα στοίχημα ανοιχτό.

Όσοι/ες θέλουν να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας  στο mail: elni.ydragogeio@gmail.com, ή

στο fb: https://www.facebook.com/elni.ydragogeio/ ή

στο τηλ: 6940980810, 69

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δωρεάν Εργαστήρια, Δωρεάν Μαθήματα