• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στην ανεργία, την Κυριακή 10/04, στις 6μμ

sima-lesxi14Μαζί με άλλους φορείς,σωματεία,επιτροπές, συλλογικότητες ανέργων καλούμε στο μεγάλο Συλλαλητήριο ενάντια στην Ανεργία,  την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 6μμ,  που θα καταλήξει η πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλιου Πάτρας, για μέτρα προστασίας των ανέργων και δουλειά με δικαιώματα.

Στόχος είναι να αναδειχτεί το ζήτημα της ανεργίας και οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος για την προστασία των ανέργων, αλλά και να αποτελέσει το συλλαλητήριο ένα αποφασιστικό βήμα οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που συζητάνε και αποφασίζουν κυβέρνηση – κουαρτέτο.

Η  πορεία από την Πάτρα έως την Αθήνα, γίνεται δεκτή με ένθερμες και ενθουσιώδεις εκδηλώσεις στήριξης και αλληλεγγύης σε κάθε πόλη, χωριό ή κωμόπολη που σταθμεύει, από εργαζόμενους, ανέργους και λαϊκά στρώματα που βιώνουν τις συνέπειες της ανεργίας και της κρίσης και ενώνουν τη φωνή τους με αυτή των διαδηλωτών απαιτώντας «δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα».

Ακόμα και αν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ επενδύουν στην απογοήτευση, την ιδιώτευση και την αποδοχή του «μνημονιακού κεκτημένου», εμείς – οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία, απαντάμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει ο δρόμος του αγώνα με σχέδιο, συντονισμό και κλιμάκωση, σε πλήρη διαχωρισμό από τον παλιό και νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό Είναι ο δρόμος της συλλογικής αντίστασης, της μαχητικής αντεπίθεσης, της σύγκρουσης και πραγματικής ρήξης για την ήττα της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την συνολική ανατροπή της μνημονιακής επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ!

Το συλλαλητήριο θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς, αλλά και συναυλία από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και γνωστούς καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβούλιου Πάτρας  να σταλεί ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης από την πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Κυριακής. Στη συναυλία, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω καλλιτέχνες: Αντωνοπούλου Ρίτα, Κουρούση Ντένια, Λέκκας Βασίλης, Λεμπέσης Γιάννης, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Μεράτζας Γιώργος, Μουσάδη Νατάσσα, Μπούσαλης Πάνος, Παπάζογλου Σοφία, Σαρρής Γιώργος και τα συγκροτήματα των Καραντωνίου Χρυσόστομου και Παπαϊωάννου Πάνου, «KollektivΑ», «Υπεραστικών».

“.. Ελπίζοντας πάντοτε πως κάποτε θα σταματήσει η αλυσίδα
Προς το παρόν στον παλιό δρόμο που λέγαμε, υψώνεται η Τράπεζα Συναλλαγών
-εγώ συναλλάσσομαι, εσύ συναλλάσσεσαι, αυτός συναλλάσσεται
Τουριστικά γραφεία και πρακτορεία μεταναστεύσεως
εμείς μεταναστεύουμε, εσείς μεταναστεύετε, αυτοί μεταναστεύουν -..”

Όπως λέει και ο ποιτητής…

“..Εμπρός λοιπόν:
Είστε υπέρ ή κατά;
Σκεφθείτε το καλά.
Θα περιμένω.”

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά