• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Φέτος το μάθημα άρχισε από “Α”

Τις τελευταίες βδομάδες και αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχουν ξεσπάσει μαθητικές καταλήψεις σε πολλά σχολεία της χώρας και το μάθημα άρχισε με Αγώνα . Tην ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιστρατεύει την αστυνομία, τους εισαγγελείς αλλά και “αγανακτισμένους” γονείς για να κατά στείλει το κύμα των καταλήψεων ασκώντας βία εναντίον ανηλίκων. Το πρόσφατο συμβάν στο 46ο ΓΕΛ Αθήνας στα Εξάρχεια όπου αστυνομικοί με πολιτικά μαζί με άνδρες της ΟΠΚΕ οδήγησαν μαθητές του σχολείου στο ΑΤ Εξαρχείων όπου και κακοποιηθηκαν, είναι από ανησυχητικό έως και πολύ επικίνδυνο.

Οι καταλήψεις έχουν ως κύρια αιτήματα τα εξής:

– Αποσυμφόρηση των τάξεων, έως 15 μαθητές ανά τμήμα

  • Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστ(ρι)ών
  • Δωρεάν μέσα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά) για όλες/-ους
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία και την υγεία, κι όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και επιχορηγήσεις των ΜΜΕ.
  • Άμεση απόσυρση του Νόμου Κεραμέως, που αποτελεί νέο εμπόδιο στις ζωές των μαθητών, καθώς εισάγει νέους εξεταστικούς κόφτες με την Τράπεζα θεμάτων, την βάση του 10 στις Πανελλήνιες εξετάσεις κ.α.

Οι καταλήψεις έχουν δυσφημιστεί και λοιδωρηθεί από τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε, παρόλαυτα οι μαθητές δίνουν το δυναμικό παρόν στις καταλήψεις τους και τους δρόμους.

Στην Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητριών/-ων, των καθηγητριών/-ών και των γονιών και παλέυουμε μαζί τους στη γειτονιά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και ΤΙΣ  ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις