• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Κανένας μόνος του ενάντια στην αυθαιρεσία του υπουργείου||Nα μείνουν αυτοί 25 άτομα σε ένα δωμάτιο!

Οι μαθητικές καταλήψεις σε όλο το πανελλήνιο αποκαλύπτουν για ακόμη μια φορά το δυναμικό και τη μαχητικότητα των μαθητών κόντρα στις σκληρές προσπάθειες για τη καταστολή του Αγώνα τους: ξύλο στο υπουργείο Παιδείας, απειλές, τραμπουκισμος από γονείς και διευθυντές αποτελούν απόπειρες για τον κατακερματισμό των προσπαθειών των παιδιών που επέλεξαν να αντισταθούν και να προστατεύουν τα ίδια και τις οικογένειές τους. Καθώς η πανδημία πλήττει τους πιο “αδύναμους” μαθητές, μόνο τα αιτήματα των καταλήψεων φροντίζουν γι’ αυτούς. Δεκαπέντε μαθητές ανά τάξη και λεφτά για τη παιδεία είναι η λύση! ΟΧΙ η τηλεκπαίδευση! Οι καταλήψεις, το πλέον δυναμικό και διαχρονικό μέσο πάλης, είναι για πάρα πολλά χρόνια νόμιμο στις συνειδήσεις των μαθητών.

Οι μαθητές ΔΕΝ πρέπει να σταματήσουν τον Αγώνα τους. Οι καταλήψεις πρέπει να πολλαπλασιαστούν, οι συνελεύσεις μέσα στα σχολεία να γίνουν συνήθεια σε μια χώρα που η διαχείριση της πανδημίας βλέπει τους μαθητές σαν νούμερα που πρέπει να στοιβαχτούν στην τάξη όπως στοιβάζουν τον κόσμο στα ΜΜΜ και τους εργαζόμενους στις δουλειές τους. Οι μαθητές χρειάζεται να απαιτήσουν με τη δράση τους την στήριξη όλων αυτών, γονιών και εκπαιδευτικών. Το εκπαιδευτικό πρόβλημα διαπερνάει όλη τη κοινωνία είτε με πανδημία είτε χωρίς. Η συλλογικότητα που φέρνει η διεκδίκηση των μαθητικών δικαιωμάτων είναι η μόνη που μπορεί να φέρει ζωή στο νεκρό σχολικό περιβάλλον.

            Ενάντια στον φόβο πρέπει να διαλέξεις την πάλη και τη δράση, ενάντια στην προπαγάνδα την αλήθεια. Ενάντια στην διαχείριση της πανδημίας με βάση το κέρδος, την διαχείριση υπέρ της ανθρώπινης ζωής.

Διάγραψε τη λέξη που δεν ταιριάζει με τον τίτλο.

Κατάληψη

  • Ελευθερία
  • Διεκδίκηση μαθητικών δικαιωμάτων
  • Ανταλλαγή απόψεων
  • Συλλογικότητα
  • Αγώνας

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις, Κείμενα Λέσχης