• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Είναι εγκληματίες επειδή είναι ΝΑΖΙ: όλες και όλοι στις 7/10, 9.30 πμ στο Εφετείο 


Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από εκείνη τη νύχτα, που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στις 7 Οκτώβρη ολοκληρώνεται η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης με την ανακοίνωση της απόφασης στο Εφετείο Αθηνών.

Ενόψει της απόφασης στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη βλέπουμε καθημερινά δεκάδες ψηφίσματα από σωματεία εργαζομένων, συλλογικότητες γειτονιάς, φοιτητικούς συλλόγους, και οργανώσεις. Εμείς, με την σειρά μας, δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από αυτή την προσπάθεια, από αυτόν τον μεγάλο, συλλογικό αγώνα ώστε να γίνει πράξη το αυτονόητο. Οι ναζί της ΧΑ να μπουν στην φυλακή, ένα σημαντικό βήμα ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς φασισμό.

Δεν ξεχνάμε τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους και βασανίστηκαν από τους ναζί. Το ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το Δίστομο.

Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλες και όλους αυτούς, που θα βρεθούν δυναμικά στις κινητοποιήσεις. Για μην μπορέσει η ΧΑ και κανένα άλλο ναζιστικό μόρφωμα να συγκροτήσει ξανά τάγματα εφόδου και να πραγματοποιήσει επιθέσεις ενάντια σε αγωνιζόμενους συνδικαλιστές, μέλη εργατικών και πολιτικών οργανώσεων, ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια σε όποιον θεωρεί “διαφορετικό” ή εχθρό της μισάνθρωπης ιδεολογίας της.

Ποτέ ξανά.

Η καταδίκη της ΧΑ είναι απαίτηση της κοινωνίας, που γνωρίζει καλά το πλήθος των εγκληματικών της ενεργειών. Κανένα ελαφρυντικό, καμιά επιείκεια απέναντι στην δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση που θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους ανοίξει τον δρόμο για επιστροφή στην πολιτική σκηνή της χώρας, που θα τους δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση.

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό καθημερινά, στις γειτονιές μας! Για όσους δεν άντεξαν και λύγισαν, για τα παιδιά που θα έρθουν και τους στίχους που θα γραφτούν, για τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους μας, το οξυγόνο, την αλληλεγγύη και την ελευθερία, για έναν κόσμο πιο όμορφο και πιο δίκαιο, θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, να μην νικήσει ο φόβος και το σκοτάδι.

Για να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στον νεοναζισμό, που ανοιχτά καλλιεργεί το μίσος και τις διακρίσεις, που στηρίζει και ενισχύει το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα και την παραπέρα καταπάτηση των  δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Συμμετέχουμε κι εμείς,  με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιφασιστική πορεία στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη στις 9.30 πμ στο Εφετείο Αθηνών 

Ο Παύλος ζει, οι ναζί στη φυλακή

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Κείμενα Λέσχης, Παρεμβάσεις Λέσχης