• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Σύσκεψη 26/4: Το ρεύμα και το νερό δεν είναι εμπορεύματα αλλά κοινωνικά αγαθά για όλους

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι ντόπιοι και μετανάστες βιώνουν μια βάρβαρη επίθεση στις ζωές τους. Κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, με τελευταία την κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, μικρούς και μεγάλους εργοδότες νομοθετούν και επιβάλλουν μέτρα ενάντια στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ειδικά η εφαρμογή όλων των μνημονιακών μέτρων λιτότητας με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους και την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων, όπως π.χ. το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, η φοροληστεία, η αύξηση της ανεργίας, η απλήρωτη εργασία και η καταστροφή κάθε είδους κοινωνικής δομής (υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση) έχουν φέρει τους εργα- ζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στα όριά τους. Η φτώχεια, η πείνα, και η εξαθλίωση είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ακόμη, και όσοι από εμάς, δεν το έχουν άμεσα βιώσει, το συναντούν παντού γύρω τους. Σε αυτό κάδρο της νοσηρής κατάστασης έρχεται να προστεθεί, τον τελευταίο καιρό, ο κίνδυνος διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού για τα φτωχά νοικοκυριά, τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Από το 2010 οι τιμές των οικιακών (και μόνο) τιμολογίων της ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά 49% χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι φόροι και οι χρεώσεις υπέρ τρίτων, που υπολογί- ζονται ως ποσοστό της κατανάλωσης και κατά συνέπεια αυξάνουν σημαντικά το κόστος του ρεύματος. Αυξήσεις παρατηρήθηκαν και στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ. Βέβαια οι αυξήσεις αυτές είναι άμεσα δεμένες με την πορεία ιδιωτικοποίησης των συγκεκριμένων εταιριών και την προ- σπάθεια, την οποία καταβάλλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, να μετατρέψουν το ρεύμα και το νερό σε φιλέτο κέρδους για τα αφεντικά. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι τα προβλήματα, τα οποία βιώνουμε όλοι μας – εργα- ζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι – είναι κοινά και η λύση τους δεν μπορεί να είναι ατομική αλλά συλλογική. Οφείλουμε στην ίδια μας τη ζωή, αλλά και στην αξιοπρέπεια της τάξης μας να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον, για την υπέρβαση και ανατροπή της σημερινής πραγμα- τικότητας μέσα από ένα συλλογικό και οργανωμένο αγώνα. Για το σκοπό αυτό καλούμε σε σύσκεψη στις 26/4, στις 7:00 μ.μ. επί της Κύπρου 47, για να οργανώσουμε τον αγώνα στη γειτονιά μας, ο οποίος θα διεκδικεί:

• Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα για το ρεύμα και το νερό. Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.

• Φθηνό Ηλεκτρικό Ρεύμα και Νερό για τους εργαζόμενους.

• Δωρεάν Ηλεκτρικό Ρεύμα και Νερό στους ανέργους.

• Καμία διακοπή ρεύματος και νερού.

• Διακανονισμοί των οφειλών χωρίς προκαταβολή και σε πολλές δόσεις ανάλογα με τις ανά- γκες του κάθε εργαζόμενου νοικοκυριού.

 

Εργατική Λέσχη Κυψέλης-Πατησίων-Γαλατσίου Κύπρου 47 -Πατήσια

• τηλ.: 6989880846

ergatikilesxi.patisiakipseli@gmail.com

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Παρεμβάσεις Λέσχης