• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

ΨΗΦΙΣΑΜΕ «ΟΧΙ» – ΜΕΝΟΥΜΕ «ΟΧΙ». Κάλεσμα Λέσχης για την συγκέντρωση της Τετάρτης 15/7, στις 7:30μμ, στο Σύνταγμα

oxi-pali-tel_2Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπαμε ένα μαζικό ανυπόταχτο ΟΧΙ σε ότι καταστρέφει τη ζωή μας.

 • Είπαμε ένα μεγάλο ΩΣ ΕΔΩ στη βάρβαρη πολιτική, στη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φορομπηξία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις.
 • Βάλαμε μπροστά τις ανάγκες μας και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους.
 • Αγνοήσαμε την μιντιακή χούντα, την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ και των εκπροσώπων του life style που με «αίμα, δάκρυα και ιδρώτα» αγωνιούσαν για το μέλλον των «παιδιών μας».
 • Αψηφήσαμε τις απειλές της Μέρκελ, του Γιουνκέρ, του Ντράγκι και όλου του συρφετού των εκπροσώπων της ΕΕ που κράδαιναν την απειλή της εξόδου από το Ευρώ και την ΕΕ σαν να ήταν η συντέλεια του κόσμου και είπαμε ότι επιλέγουμε να βαδίσουμε το δρόμο μιας αξιοβίωτης ζωής.
 • Δεν φοβηθήκαμε από τις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, την τρομοκρατία του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, και όλου του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ.
 • Οργιστήκαμε με τη στάση της ΓΣΕΕ και του γραφειοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος που από τη μια σφύριζε αδιάφορα στο μπαράζ της εργοδοτικής τρομοκρατίας και από την άλλη έσπευσε να υποστηρίξει το ΝΑΙ.
 • Απαιτήσαμε τη ζωή που αξίζουμε κι όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, επιλέξαμε ένα δρόμο ρήξης και όχι υποταγής.

Μία μόλις μέρα μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γύρισε προκλητικά την πλάτη στο λαό και την απόφασή του και κάθισε στο τραπέζι της «εθνικής συνεννόησης» με αυτούς που στήριξαν τα μνημόνια και αντιτάχθηκαν σθεναρά στο ΟΧΙ του λαού. Μερικές μέρες αργότερα, με τους ίδιους συμμάχους του σάπιου πολιτικού συστήματος, προχώρησε σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με σκοπό μια νέα συμφωνία με τους δανειστές που θα εξασφαλίζει την παραμονή στο σφαγείο της ΕΕ, θα ισοπεδώνει τις εργατικές ανάγκες, θα πνίγει κάθε ελπίδα των νέων και θα ακυρώνει το δικαίωμα του λαού να καθορίζει τις τύχες του.

Η νέα διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ – την τρόικα) κατέληξε σε ένα νέο μνημόνιο, που κινείται με πρωτοφανή αγριότητα και επιθετικότητα ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων και στο ΟΧΙ τους στο δημοψήφισμα. Οδήγησε, επίσης, σε πολιτικές, κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές τερατογενέσεις, απόλυτα αποστειρωμένες από το λαό, που τσαλαπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας, αλλά είναι ικανές να προωθήσουν τη νέα καταιγίδα αντεργατικών μέτρων.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ!

Τώρα πρέπει να εκφραστεί το ΟΧΙ της ρήξης, το μεγάλο πλειοψηφικό ταξικό ΟΧΙ.

Να συνεχίσουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στους εκβιασμούς και την υποταγή.

ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια. ΟΧΙ στο “Μαύρο Μέτωπο” ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-Κεφαλαίου.

Δυναμώνουμε τη συλλογική οργάνωση και την αλληλεγγύη εργαζόμενου προς εργαζόμενο, στηρίζουμε το ΟΧΙ μέχρι την ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών αναγκών.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Για να μην περάσει καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει, να μην ψηφιστεί κανένας νέος αντιλαϊκός νόμος.

 • Για ρήξη τώρα με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου! Παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, άμεση δραστική φορολογία στο κεφάλαιο και στον συσσωρευμένο πλούτο.
 • Για να περάσουν στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού και όχι του κέρδους οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις που αφορούν τις βασικές ανάγκες του λαού.
 • Για να πληρώσουν για την κρίση όσοι τη δημιούργησαν και κερδίζουν απ’ αυτήν, εργοδότες, πλουτοκράτες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολυεθνικές, μεγαλοεργολάβοι.
 • Για να βγουν στο προσκήνιο οι εργατικές – λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.
 • Για δημοκρατία, για να καθορίζουμε εμείς την τύχη μας κόντρα σε εγχώριους και διεθνείς οικονομικούς και πολιτικούς δυνάστες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7 στις 11:00 ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, και  στις 19:30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η Συλλογική Οργάνωση η Δύναμη μας|Η Αλληλεγγύη το Όπλο μας|Ο Αγώνας ο Δρόμος μας

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις