ΨΗΦΙΣΑΜΕ «ΟΧΙ» – ΜΕΝΟΥΜΕ «ΟΧΙ». Κάλεσμα Λέσχης για τις συγκεντρώσεις Παρασκευής και Κυριακής

Ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο” σε σχέση με το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και τις πολιτικές εξελίξεις.

oxi pali telΤην Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπαμε ένα μαζικό ανυπόταχτο ΟΧΙ σε ότι καταστρέφει τη ζωή μας.

  • Είπαμε ένα μεγάλο ΩΣ ΕΔΩ στη βάρβαρη πολιτική, στη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φορομπηξία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Βάλαμε μπροστά τις ανάγκες μας και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους.
  • Αγνοήσαμε την μιντιακή χούντα, την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ και των εκπροσώπων του life style που με «αίμα, δάκρυα και ιδρώτα» αγωνιούσαν για το μέλλον των «παιδιών μας».
  • Αψηφήσαμε τις απειλές της Μέρκελ, του Γιουνκέρ, του Ντράγκι και όλου του συρφετού των εκπροσώπων της ΕΕ που κράδαιναν την απειλή της εξόδου από το Ευρώ και την ΕΕ σαν να ήταν η συντέλεια του κόσμου και είπαμε ότι επιλέγουμε να βαδίσουμε το δρόμο μιας αξιοβίωτης ζωής.
  • Δεν φοβηθήκαμε από τις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, την τρομοκρατία του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, και όλου του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ
  • Οργιστήκαμε με τη στάση της ΓΣΕΕ και του γραφειοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος που από τη μια σφύριζε αδιάφορα στο μπαράζ της εργοδοτικής τρομοκρατίας και από την άλλη έσπευσε να υποστηρίξει το ΝΑΙ.
  • Απαιτήσαμε τη ζωή που αξίζουμε κι όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, επιλέξαμε ένα δρόμο ρήξης και όχι υποταγής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρώντας σε μια προκλητική και ανοιχτή παραχάραξη της λαϊκής θέλησης, κατέθεσε στους «θεσμούς» και απαιτεί έγκριση από τη Βουλή, μια πρόταση που είναι ένα νέο αντιλαϊκό, αντεργατικό, σκληρότατο μνημόνιο, παρόμοιο με αυτό που καταψήφισε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα.

Ένα νέο μνημόνιο «εθνικής συνεννόησης» με τους εκπροσώπους των προηγούμενων μνημονίων και της καταστροφής της ζωής μας.

Ένα μνημόνιο απόρροια της επιλογής της κυβέρνησης σε πάση θυσία διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο  που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ, που αποθράσυνε τους «θεσμούς» να κλιμακώνουν τους εκβιασμούς τους και να απαιτούν νέο μέτρα κοινωνικής βαρβαρότητας.

Τώρα πρέπει να εκφραστεί το ΟΧΙ της ρήξης, το μεγάλο πλειοψηφικό ταξικό ΟΧΙ.

Να συνεχίσουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στους εκβιασμούς και την υποταγή.

ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια. ΟΧΙ στο “Μαύρο Μέτωπο” ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-Κεφαλαίου.

Δυναμώνουμε τη συλλογική οργάνωση και την αλληλεγγύη εργαζόμενου προς εργαζόμενο, στηρίζουμε το ΟΧΙ μέχρι την ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών αναγκών.

Η εργοδοτική τρομοκρατία της προηγούμενης εβδομάδας συνεχίζεται και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Καλούμε τους εργαζόμενους της Νέας Ιωνίας να μην υποκύψουν στις απειλές της εργοδοσίας να καταγγείλουν άμεσα κάθε κρούσμα τρομοκράτησης στην Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας «Υδραγωγείο».

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

  • Για να μην περάσει καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει.
  • Για ρήξη τώρα με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου! Παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, άμεση δραστική φορολογία στο κεφάλαιο και στον συσσωρευμένο πλούτο.
  • Για να βγουν στο προσκήνιο οι εργατικές – λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 10/7, στις 7:30, στο Σύνταγμα

Την Κυριακή 12/7, στις 7:30, στο Σύνταγμα

Η Συλλογική Οργάνωση η Δύναμη μας

Η Αλληλεγγύη το Όπλο μας

Ο Αγώνας ο Δρόμος μας

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”
Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Νέα Ιωνία
www.yrdagogeio.gr | elni.ydragogeio@gmail.com

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις