• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Διοργάνωση οδοιπορικού στα βήματα του Άρη Βελουχιώτη 6,7 Ιούνη

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-υδραγωγείο, στην τελευταία συνέλευσή της,  αποφάσισε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Εργατκής Λέσχης Νέας Σμύρνης για τη διοργάνωση οδοιπορικού  στα βήματα του Αρη Βελουχιώτη για τις 6, 7 Ιουνίου.

Επειδή πρέπει να γίνει γρήγορα το κλείσιμο ξενοδοχείων, λεωφορείων κλπ (για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή τιμή) , χρειάζεται να απαντήσουμε ΑΜΕΣΑ ως την Τετάρτη 13 Μάη για τη συμμετοχή μας.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Αγγελική 6940980810

Διοργάνωση οδοιπορικού στα βήματα του Άρη Βελουχιώτη

170 χρόνια πριν, στις 16 Ιουνίου 1945, σε μία από τις πιο δύσβατες περιοχές της Ελλάδας, δίνει τέλος στη ζωή του ο άνθρωπος που σφράγισε όσο λίγοι την Αντίσταση κατά των γερμανών και ιταλών κατακτητών, καταδιωκόμενος από εχθρούς και αποκηρυγμένος από συντρόφους. Το πολεμικό του ψευδώνυμο Άρης Βελουχιώτης, κατά κόσμον Θανάσης Κλάρας, ετών 40, κομμουνιστής.

Ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ έγινε ο απόλυτος τρόμος των φασιστών, η τιμή και η περηφάνια του μαχόμενου λαϊκού κόσμου.

Το όνομά του έφτασε στις μέρες μας, τραγούδι και άνεμος, ένας από εκείνους που πηγαίνουν τα πράγματα ως το τέλος.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης θέλει να τιμήσει στο πρόσωπό του την «ανώνυμη» δράση των εκατομμυρίων αγωνιστών που διεκδίκησαν μια ζωή στα μέτρα των ανθρώπων.

Προτείνουμε τη διοργάνωση διήμερου οδοιπορικού στα βήματα του Άρη στις 6 και 7 Ιουνίου 2015, με κεντρικό σύνθημα «Άρης Βελουχιώτης, 70 χρόνια ασύλληπτος». Ασύλληπτος από την αστική τάξη, τον «εθνικό κορμό», τις ηγεσίες.

Πρώτος σταθμός μας θα είναι η γέφυρα του Γοργοπόταμου, κοντά στη Λαμία, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε ένα από τα μεγάλα σαμποτάζ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια επιχείρηση για την οποία όπως έγραψαν οι αντίπαλοί του, «χωρίς τον Άρη δεν θα πετύχαινε».

Δεύτερος σταθμός η πόλη των Τρικάλων, εκεί όπου εκτέθηκαν από τους φασίστες σε φανοστάτη της κεντρικής πλατείας τα αποκομμένα κεφάλια του Άρη και του συντρόφου του Τζαβέλλα, σε μια κανιβαλική γιορτή της δοσίλογης «εθνικοφροσύνης». Τα μέλη της Λέσχης Εργασίας και Πολιτισμού των Τρικάλων θα μας ξεναγήσουν στα σημεία της πόλης που συνδέθηκαν με τον Άρη. Θα ακολουθήσει εκδήλωση και λαϊκό γλέντι το βράδυ. Ταυτόχρονα, θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε ιδέες και εμπειρίες από τη δράση των Λεσχών μας, στον σημερινό πόλεμο ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στις εργατικές λέσχες της Αθήνας και του Βόλου.

Το επόμενο πρωί θα μεταβούμε στον τρίτο και τελευταίο σταθμό του οδοιπορικού μας στο χωριό Μεσούντα Άρτας, εκεί όπου έπεσε ο πρωτοκαπετάνιος του λαϊκού στρατού, περικυκλωμένος από συμμορίες της Δεξιάς και τμήματα της Εθνοφυλακής.

Η μετάβασή μας θα γίνει με πούλμαν και η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο των Τρικάλων. Θα επιδιώξουμε την πιο προσιτή τιμή, ενώ θα υπάρχει ειδική προσφορά για άνεργους και φοιτητές.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες