• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Παρέμβαση της Εργατικής Λέσχης-υδραγωγείο, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Τόσο το Σάββατο 311-11-15-2/10 όσο και την Κυριακή 1/11 πραγματοποιήθηκαν ξανά παρεμβάσεις ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας από την Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”.

Το Σάββατο μοιράστηκε στους εργαζόμενους των καταστημάτων και στους κατοίκους στο κέντρο της Νέας Ιωνίας (Λ. Ηρακλείου) το  κείμενο που μπορείτε να δείτε εδώ και συνομιλήσαμε με δεκάδες εργαζομένους  στα μαγαζιά .

1-11-15Στην παρέμβαση της Κυριακής στηρίξαμε την απεργία που είχε  κηρυχθεί  σε όλο τον κλάδο του εμπορίου, μοιράζοντας το ίδιο κείμενο και  παροτρύναμε τον κόσμο που κυκλοφορούσε στο κέντρο της Νέας Ιωνίας να σταματήσει να σκέφτεται σαν καταναλωτής και να σκεφτεί σαν εργαζόμενος, ενώ το μεσημέρι στη 1:00 συμμετείχαμε στο κάλεσμα του Συντονισμού Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα Απελευθερωμένα Ωράρια μαζί με άλλες εργατικές συλλογικότητες και συνελεύσεις γειτονιάς στην κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας.

Η προσπάθεια καθιέρωσης της “κυριακάτικης εργασίας” και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους εργοδότες στο εμπόριο συνεχίζεται. και ο στόχος είναι προφανής. Σήμερα οι εργαζόμενοι στο εμπόριο αύριο κάθε ένας / μία από εμάς.

 

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Εργατικά, Παρεμβάσεις Λέσχης