Εκδηλώσεις 18/19/20 Σεπτέμβρη. Ο Παύλος Φύσσας ζει! Ποτέ ξανά φασισμός

pote_fasismosΣτις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (Killah P) από νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην εργατογειτονιά του Κερατσινίου. Η ημερομηνία αυτή δεν είναι μόνο μια μαύρη επέτειος μνήμης ενός καλλιτέχνη αγωνιστή αλλά και μια μαύρη επέτειος της μαχαιρωμένης δημοκρατίας μας από νεοφασίζουσες πολιτικές.

Πέρυσι, οι μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν της δολοφονίας ανάγκασαν την κυβέρνηση να θυμηθεί υποκριτικά και καθυστερημένα τις “αντιφασιστικές” της ανησυχίες και να «αντιμετωπίσει» τους ναζί ως μια δολοφονική συμμορία. Παρόλ’ αυτά η Χρυσή Αυγή (ΧΑ) εξακολουθεί να σιγοντάρεται από το πολιτικό και μιντιακό κυρίαρχο σύστημα και να δρα στις γειτονιές και στα σχολεία μας. Γι’ αυτό και φέτος, η παρουσία στις εκδηλώσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας, εργατών, φοιτητών, ανέργων, καθηγητών και μαθητών είναι αναγκαία.

Οι αντιδημοκρατικές μνημονιακές πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ που υπηρετούν πιστά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έφεραν, εκτός από την οικονομική ανέχεια και τη διάψευση των ονείρων μας, το φίδι του φασισμού. Ο φασισμός-νεοναζισμός, φορέας κάθε μισανθρωπιάς και μισαλλοδοξίας, εισέβαλε στην καθημερινότητά μας, έχοντας στενές σχέσεις με την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την αστυνομία και το στρατό. Κύριος (αλλά όχι μοναδικός) εκφραστής του στην χώρα μας είναι η Χρυσή Αυγή η οποία ευκαιριακά ντύνεται τον μανδύα του πατριωτισμού, του αντι-συστημικού.

Αντίθετα όμως ο φασισμός είναι το αγαπημένο παιδί του κάθε εξουσιαστή, είναι η πιο βάρβαρη έκφραση του καπιταλισμού, ο προωθητής του νέου δουλεμπορίου των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Ο φασισμός θέλει μια κοινωνία αποσαθρωμένη σε αδύναμα, φοβισμένα άτομα, χωρίς δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, πρόνοια), χωρίς συνδικάτα, όπου τα πάντα θα είναι ιδιοκτησία των λίγων.

Η δράση της ΧΑ στα ναυπηγεία στο Πέραμα για να πέσουν τα μεροκάματα και να ευνοηθούν οι εφοπλιστές και η στενή της συνεργασία και τους χρυσοθήρες στις Σκουριές Χαλκιδικής είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Μαζί με αυτά οι δεκάδες επιθέσεις της ΧΑ με βαρείς τραυματισμούς μεταναστών και αντιφασιστών, φτάνοντας μέχρι τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του νεαρού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

Η σημερινή πραγματικότητα, που φάνταζε τόσο μακρινή πριν μερικά χρόνια, δεν θα αλλάξει μόνη της. Κανείς δε θα ‘ρθει να μας «σώσει». Έχουμε την επίγνωση πως οι κοινωνικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν μας χαρίστηκαν από κανένα, αλλά αντίθετα κατακτήθηκαν μέσα από σκληρούς αγώνες του λαού και των εργαζόμενων.

Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας ενάντια στην κρατική καταστολή, στο χτύπημα των διαδηλώσεων, την απαγόρευση των απεργιών, τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, την αστυνομοκρατία στα σχολεία με τις κάμερες μέσα και τις ομάδες ΔΙΑΣ να περιπολούν απέξω που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τις εν ψυχρώ δολοφονίες μετανάστων στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι.

Δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Στη Νέα Ιωνία, σε μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, συγκροτήθηκε η Εργατική Λέσχη Ν.Ι. «ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ», μια πρωτοβουλία που δραστηριοποιεί εργαζομένους, ανέργους, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους. Οι δράσεις που αναλαμβάνει στην πόλη μας είναι πολύμορφες και έχουν ως γνώμονα την έμπρακτη αλληλεγγύη, τον εργατικό αγώνα, και την ανάδειξη της λαϊκής ιστορικής μνήμης.

Σε όσους ξεπουλάν τα κοινωνικά κεκτημένα γενεών, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος εμείς αντιτάσσουμε την αποφασιστικότητά και την αλληλεγγύη μας. Συλλογικά στεκόμαστε απέναντί τους.

Να υψώσουμε πύργο ατίθασο απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, προτάσσοντας τον κοινό αγώνα ντόπιων και ξένων εργατών.

Να οργανώσουμε και να ξεδιπλώσουμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, ανάμεσα στους χιλιάδες άνεργους, παντού, μια αντεπίθεση, λαϊκού πολιτισμού και ιστορικής μνήμης.

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε τις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Συντονισμού:

  • Πέμπτη 18/9 στις 18:00, συγκέντρωση στην Πλατεία Τσαλδάρη, Κερατσίνι
  • Παρασκευή 19/9: 17:00 Συναυλία των «Φίλων του Παύλου Φύσσα» στο Σύνταγμα.

και διοργανώνουμε

  • Το Σάββατο 20 /9 στις 20:00 στο χώρο μας, προβολή ταινίας: Η γλώσσα της πεταλούδας.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας – Υδραγωγείο

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις