Προβολή της ταινίας “people” και συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας, Παρασκευή 21/12, 8μμ

Την Παρασκευή 21/12 στις 19:30 
η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας – υδραγωγείο 
θα προβάλει την ταινία του Παύλου Ιορδανόπουλου “The People”
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει κουβέντα με τους συντελεστές της ταινίας…
To trailer της ταινίας 
Ποιος παίζει σινεμά; Ποιος κάνει σινεμά; Τι λέει το σινεμά;
Η πρώτη ταινία του Pavlos Iordanopoulos παίρνει θέση και μας λέει ότι γίνεται από μας για μας. Μια παραγωγή αυτοχρηματοδοτιυμενη από τα κάτω για να πει τις ιστορίες των ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Μια αφήγηση των μικρών αφηγήσεων που γεννά μια διαδικασία ενδοσκόπησης και επικοινωνίας για να ανοίξει η διπλανή πόρτα και συνδεθούν ιστορίες και ζωές.

Η αρχική ιδέα είναι το κοινό να γίνει ο δημιουργός. Απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας δημιουργούν χαρακτήρες και αφηγούνται την ιστορία τους στην κάμερα. Μία ταινία που επιχειρεί να αποτυπώσει την εικόνα της σύγχρονης πραγματικότητας μέσα από τα μάτια και τις αφηγήσεις του ίδιου του κοινού.

Η ομάδα Satori είναι μία καλλιτεχνική και ψυχαγωγική ομάδα, η οποία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να τοποθετήσει στην θέση του πρωταγωνιστή το κοινό. Μέσα από διαδραστικά θεατρικά performances, παιχνίδια και events σε όλη την πόλη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να νιώσουν όλοι καταλύτες σε μία ευρεία γκάμα από ιστορίες και σενάρια γραμμένα από τα μέλη της. Πλέον κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο μέσα από την ταινία People.

Οι καιροί είναι ιδιαιτέρως δύσκολοι για όλους μας. Μέσα στον κυκεώνα της κρίσης, της ανασφάλειας και της ανέχειας ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια να αποτυπώσουμε μέσα από τα μάτια των ίδιων των ανθρώπων τη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας. Απλοί ήρωες της καθημερινότητας δημιουργούν χαρακτήρες, τέχνη και σινεμά. Θέλουμε αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί υλικά από ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες των νέων καλλιτεχνών σήμερα.
Στο βίντεο που ακολουθεί οι ίδιοι οι δημιουργοί εξηγούν τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να δημιουργήσουν αυτή την ταινία:

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Εκδήλώσεις, Πολιτισμός, Προβολές