• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων Προφορικής Ιστορίας

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος του διήμερου σεμιναρίου προφορικής ιστορίας  στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας, το Σάββατο (1/11/14) και Κυριακή (2/11/14).

Ευχαριστούμε θερμά τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Παπαχριστόπουλο από την ΟΠΙΑ (Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας), για το σεμινάριο και τη χρήση audio-video στις συνεντεύξεις μας.  Από καρδιάς, ευχαριστούμε  την ιστορικό  Τασούλα  Βερβενιώτη για την στήριξη και τη  βοήθεια που μας προσέφερε απλόχερα όλο το προηγούμενο διάστημα, τις συμβουλές της, την ακούραστη διάθεση και συμμετοχή της στην προσπάθεια που μόλις ξεκινήσαμε στην περιοχή μας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε το διήμερο σεμινάριο προφορικής ιστορίας προτάθηκαν θεματικά αντικείμενα και συγκροτήθηκαν οι εξής ομάδες:

1. Εργατική τάξη / βιομηχανοποίηση /αποβιομηχανοποίηση (εργοστάσια, οικισμοί, εργατικές γειτονιές, προπολεμικά χρόνια, κατοχή, εμφύλιος, έως το 1980)
2. Πρόσφυγες σήμερα και χτες και πολιτισμός (Η εξέλιξη της Νέας Ιωνίας από τα χρόνια της προσφυγιάς μέχρι τις μέρες μας, η διαδρομή της με σταθμούς το 1922, το 1950, το σήμερα.  Ο πρόσφυγας, ο οργανοποιός, ο εξωτερικός μετανάστης).
3. Παιδική ηλικία στην κατοχή (Η παιδική ηλικία στην περίοδο της κατοχής, νεότητα, σχολείο, παιχνίδια, δουλειές στη Νέα Ιωνία)

 

Για τους επόμενους δύο  μήνες οι συμμετέχοντες στις θεματικές ομάδες θα πραγματοποιήσουν τις πιλοτικές τους συνεντεύξεις.
Με το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος θα ακολουθήσει συνάντηση-νέος κύκλος σεμιναρίων για την παρουσίαση και τον σχολιασμό της διαδικασίας της συνέντευξης.
Κατά το διάστημα που θα μεσολαβήσει θα πραγματοποιηθούν δίωρες διαλέξεις με θέματα σχετικά με την Αρχιτεκτονική και Πολεοδομική Ιστορία της Νέας Ιωνίας και τη σχέση Προφορικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης, η μέρα και ώρα των οποίων θα προσδιοριστεί στο άμεσο μέλλον.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά ή και τηλεφωνικώς.
Τηλέφωνο: 6940980810
e- mail: elni.ydragogeio@gmail.com ή
στείλτε μας μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook.

4    3

 

 

 

 

 

2      1

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δελτία Τύπου, Ομάδα Προφορικής Ιστορίας, Ομάδες