• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Προβολή ταινίας “Carandiru”. Κυριακή 08/02, 8μμ

Παραγωγή: 2003
Είδος Ταινίας: Δράμα, Εγκλήματος
Σκηνοθέτης: Hector Babenco
Ηθοποιοί: Enrique Díaz, Wagner Moura, Caio Blat

carandiru_low

Το αφιέρωμα στον Λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο συνεχίζεται!!!

Στις βραζιλιάνικες φυλακές του Καραντίρου του Σάο Πάολο, τις μεγαλύτερες της Νότιας Αμερικής, ο μόνος νόμος που ίσχυε ήταν εκείνος που επέβαλαν οι βαρυποινίτες τρόφιμοι. Ώσπου μια μέρα του 1992 και μετά από ένοπλη εισβολή των αστυνομικών, εκτελέστηκε η φρικτότερη σφαγή που μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, μέσα από τη ματιά ενός γιατρού, ο οποίος εργάζεται στις φυλακές του Σάο Πάολο. Οι συναντήσεις του γιατρού µε τους ασθενείς του γίνονται ένα παράθυρο στην καθημερινότητα του περιθωρίου. Με την πάροδο του χρόνου, κερδίζει το σεβασμό της κοινότητας των φυλακισμένων. Οι επισκέψεις σε ασθενείς του AIDS γίνονται αφορμή για να παρουσιαστούν γλαφυρές και συγκινητικές προσωπικές ιστορίες καθώς και οι επαίσχυντες συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Αργεντινός δημιουργός των ταινιών «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης», «Πιξότε: το Χαμίνι του Σαν Πάολο», «Ξένοι στην Ίδια Πόλη» Έκτορ Μπαμπένκο, μας παραδίδει μια ρεαλιστική, σκληρή απεικόνιση της πιο φονικής εξέγερσης φυλακών στην ιστορία. Στην ταινία, υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών 2003, πρωταγωνιστεί ο Κάιο Μπλατ, που θεωρείται σήμερα ο πιο ταλαντούχος ηθοποιός του ανερχόμενου Λατινοαμερικάνικου σινεμά.

Μια πολύ δυνατή ταινία «φόρος τιμής» στη «δικαισύνη» στο «σοφρωνισμό» και στην Αναλγησία της εξουσίας…

Trailer:

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Πολιτισμός, Προβολές