Ψήφισμα συμπαράστασης στους 5 διωκόμενους φοιτητές

Καμία έκδοση των 5 αγωνιστών από την ελληνική δικαιοσύνη

free5Την Πρωτομαγιά του 2015, 5 φοιτητές από την χώρα μας συμμετείχαν σε πορεία στην πόλη του Μιλάνο η οποία, έκτος από το πνεύμα της πρωτομαγιάς, είχε ως βασικό αίτημα την εναντίωση στη διεθνή έκθεση “Expo 2015”.

Την επόμενη μέρα, με μόνο στοιχείο την έξοδό τους από κατειλημμένο χώρο, στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών οι πέντε φοιτητές προσάγονται από καφετέρια στην οποία βρισκόντουσαν. Μετά από πολύωρη κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορία.

Την ημέρα της πανεργατικής απεργίας την Πέμπτη 12/11, 6 μήνες μετά, οι ιταλικές αρχές ζητούν από τις ελληνικές την έκδοση των «5» και η ΕΛΑΣ τους συλλαμβάνει και τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί στο εφετείο η συνεδρίαση για την απόφαση έκδοσης ή μη των “5”  στην Ιταλία.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας στηρίζει τους 5 φοιτητές και την καμπάνια free5

Στα παραπάνω πλαίσια συγκροτήθηκε η πρωτοβουλία free5 με στόχο την μη έκδοση τους. Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας την στηρίζει τους 5 φοιτητές και καταγγέλλει τις πολιτικές διώξεις και την ποινικοποίηση της συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Στον μεσαίωνα της ανεργίας και της ανασφάλειας που ζούμε ο αγώνας είναι η μόνη απάντηση κόντρα στην βαρβαρότητα του «βολέματος» και της λογικής κυριαρχίας του δυνατότερου. Επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα και ενώνουμε τις φωνές μας με όσους στέκονται αλληλέγγυοι στο πλάι των πέντε συναγωνιστών.

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά.
Η πολιτική δράση και αντίσταση δεν ποινικοποιείται.
Απαλλαγή από το κατηγορητήριο για τους “5”.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας ” Υδραγωγείο”
www.ydragogeio.gr, elni.ydragogeio@gmail.com

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις