Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ – Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

Μαζική εξόρμηση έγινε σήμερα Σάββατο 27/3 στη Νέα Ιωνία, ξεκινώντας από το νοσοκομείο της Αγ. Όλγας και συνεχίζοντας στους δρόμους τις γειτονιάς μας , με μοίρασμα ανακοινώσεων, πανό και συνθήματα στα πλαίσια των δράσεων συλλογικοτήτων στις γειτονιές Η Υγεία στην εντατική – Ο λαός σώζει το λαό!

Οι γειτονιές συνεχίζουμε πολύμορφα τον αγώνα μας

Από τον Νοέμβριο του 2020, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και τα συνεχόμενα lockdown και απαγορεύσεις που έχει επιβάλει σε δικαιώματα και ελευθερίες με πρόσχημα την πανδημία, όχι μόνο δεν έχουν περιορίσει το υγειονομικό πρόβλημα, αλλά έχουν οδηγήσει σε εκατόμβη νεκρών, σε εκατοντάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, σε νοσοκομεία μιας νόσου και σε υγειονομικούς στα όρια της εξάντλησης. Πλέον, τα κρούσματα ξεπερνούν τις 3000 τη μέρα, ενώ δεκάδες είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς που περιμένουν για μέρες σε ένα ράντζο για ένα κρεβάτι ΜΕΘ! Αντί όμως η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να επιτάξουν τις ιδιωτικές κλινικές και να κάνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ, φέρνουν κυριολεκτικά στα όρια τους γιατρούς και εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία, τιμωρούν με πειθαρχικές διώξεις και δυσμενείς μεταθέσεις όσους βγαίνουν και λένε την αλήθεια – όπως τους μάχιμους υγειονομικούς Κ. Καταρχιά, Δ. Κατσίμπα Αφ. Ρέτζιου και πολλούς ακόμη – και συνεχίζουν τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια προχωρώντας στο αυταρχικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης περίπου 200 αυτοαπασχολούμενων γιατρών.

Είναι επικίνδυνοι και υπόλογοι για χιλιάδες θανάτους πολιτών!

Κινούνται με την ίδια πολιτική εδώ και ένα χρόνο: Αστυνομική-αυταρχική αντίληψη, ξύλο σε νέους και πρόστιμα στις οικογένειες που θέλουν να «ανασάνουν» σε πάρκα και πλατείες, «ατομική ευθύνη», μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αβαντάρισμα των ιδιωτικών νοσοκομείων και των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας που κερδοφορούν.

Για να επιβάλουν την πολιτική τους ενισχύουν την κρατική τρομοκρατία και καταστολή, ξοδεύουν εκατ. ευρώ για να προσλαμβάνουν και να εξοπλίζουν αστυνομικούς ενάντια  στον «εχθρό λαό», τους «ξαμολάνε» να κόβουν πρόστιμα σε φτωχούς, εργάτες, άνεργους, και όποιος τολμά να αντισταθεί τον τρομοκρατούν, τον συλλαμβάνουν, ή και τον βασανίζουν, όπως απέδειξαν καταγγελίες συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ για τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης.

Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας.

 Ως  Εργατική Λέσχη της Ν. Ιωνίας που ζούμε καθημερινά στις γειτονιές μας τη συνεχή υποβάθμιση των ζωών μας με ευθύνη της κυβέρνησης, που βλέπουμε τι γίνεται στο νοσοκομείο της Αγ. Όλγας στο οποίο πρόσφατα παραιτήθηκε ο διευθυντής παθολογικής κλινικής λόγω των συνθηκών νοσηλείας σε αυτό, αλλά και στο πρώην ΙΚΑ που η μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο έχει οδηγήσει στην υπολειτουργία όλων των άλλων νοσηλευτικών υπηρεσιών και του κέντρου μητέρας και παιδιού, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν κάθε μέρα οι υγειονομικοί. Τις προηγούμενες εβδομάδες διαδηλώσαμε στους δρόμους και τις πλατείες της γειτονιάς μας για Υγεία, Παιδεία, Ψωμί και Ελευθερία, μαζί με χιλιάδες κατοίκους στην Αττική και σε πολλές άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα για τα δικαιώματά μας όπου ζούμε και όπου εργαζόμαστε.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό – κόντρα στους κυβερνώντες, τις κάλπικες υποσχέσεις τους και τα επιχειρηματικά συμφέροντα!

Στις γειτονιές μας συζητάμε, αποφασίζουμε, αγωνιζόμαστε για:

-Άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους .

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

-Να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία, που έκλεισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η ΕΕ και το ΔΝΤ.

-Πολλαπλασιασμός των τεστ, μαζική ιχνηλάτηση. 

 -Αυστηρά μέτρα και μαζικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας για την προστασία των εργαζομένων.

-Άμεση ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς με προσλήψεις, νέα λεωφορεία κ.α.

-Να καταργηθούν οι χρονικοί περιορισμοί και οι άλλες απαγορεύσεις, τα αναποτελεσματικά lockdown.

– Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα πρόστιμα για μετακίνηση και πρόστιμα λόγω συνάθροισης.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις