Ενισχυτικά μαθήματα λυκείου στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνία “Υδραγωγείο” διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά υποστηρικτικά μαθήματα σε παιδιά εργαζομένων, ανέργων, υποαπασχολούμενων και γονιών με χαμηλό εισόδημα.

Στην Εργατική Λέσχη έχουμε επιλέξει να παρέχουμε εκπαιδευτικό έργο με σκοπό όχι μόνο την επιτυχία των παιδιών στις εξετάσεις τους, αλλά πολύ περισσότερο την -όσο μπορούμε- πιο πολύπλευρη ανάπτυξή τους ως χαρακτήρων. Γιατί θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, την εναντίωση σε κάθε καταπίεση και αδικία, την σύγκρουση με την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Πέρα όμως από αυτό, το εκπαιδευτικό μας έργο έχει και σκοπό να σπάσει, στον βαθμό που μπορεί, και τους ταξικούς φραγμούς που βάζει το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα. Ένα σύστημα, που παρά τις προσπάθειες της μεγαλύτερης μερίδας των εκπαιδευτικών, δεν δίνει την δυνατότητα στα παιδιά του όλο και διογκούμενου κομματιού της κοινωνίας που φτωχοποιείται, να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην πράξη δηλαδή καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων μας σε δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Καλούμε όσους μαθητές θέλουν να συμμετέχουν στα μαθήματα να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6973089911 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση elni.ydragogeio@gmail.com .

Kάλεσμα εκπαιδευτικών
Η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας “Υδραγωγείο” είναι μια αυτο-διαχειριζόμενη δομή, η οποία στηρίζεται στην όρεξη, το μεράκι, τη συμμετοχή των ανθρώπων που την απαρτίζουν, και την οικονομική ενίσχυση, όσων μπορούν και επιθυμούν, προς αυτήν. 
Στην ομάδα εκπαιδευτικών της λέσχης, συνεργαζόμαστε συνάδελφοι από όλο το φάσμα της εκπαίδευσης: μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ (εκπαιδευτικοί του δημοσίου), καθώς και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και φοιτητές. Για να λειτουργήσει ο τομέας υποστηρικτικών μαθημάτων της εργατικής λέσχης είναι πάντα αναγκαία η στήριξη των εκπαιδευτικών. 
Καθώς τα μαθήματα παρέχονται άνευ χρηματικού αντιτίμου, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον εργαζόμενο εκπαιδευτικό να παρέχει πάνω από 2-3 ώρες την εβδομάδα. Γι αυτό το λόγο, αλλά και λόγω μεγάλης συμμετοχής μαθητών, η εργατική λέσχη χρειάζεται άμεσα ενίσχυση από συναδέλφους εκπαιδευτικούς διάφορων ειδικοτήτων (φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς, βιολόγους κ.α.).
Καλούμε, λοιπόν όσους εκπαιδευτικούς θα ήθελαν να συμβάλλουν έμπρακτα σε αυτό το πλαίσιο, να επικοινωνήσουν μαζί μας.
 Η Ομάδα Εκπαιδευτικών της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»
www.ydragogeio.gr, elni.ydragogeio@gmail.com
Τηλ: 697 3089911

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δωρεάν Μαθήματα