• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Η εικόνα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που διωγμένοι από τους πολέμους προσπαθούν να επιβιώσουν και να ζήσουν, να φτάνουν στον Πειραιά, να εμποδίζεται η διέλευση τους προς τα σύνορα, και να περπατούν στην εθνική οδό για να φτάσουν εκεί είναι πρωτόγνωρη. Ανθρώπινα καραβάνια δυστυχισμένων και ξεριζωμένων ανθρώπων από τη Λιβύη, το Αφγανιστάν τη Συρία από ολόκληρη τη Μέση Ανατολή αμέσως μετά τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση και το θάνατο.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών κάνουν ακόμα πιο σαφές ότι η αλληλεγγύη και η πάλη για τα δικαιώματα των προσφύγων είναι στενά δεμένη με την πάλη ενάντια στον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και τις πολιτικές της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης. Αναδεικνύουν τις επικίνδυνες διαστάσεις της εμπλοκής του ΝΑΤΟ για επέκταση των πολεμικών ανταγωνισμών στο Αιγαίο και για τη ζωή και την ασφάλεια των προσφύγων που αναζητούν διέξοδο από την κόλαση του πολέμου.

Ως εργατική λέσχη – υδραγωγείο, σταθήκαμε στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή, από τα πρώτα κύματα προσφύγων στη χώρα μας.

Χτες, Δευτέρα 29/2, μέλη και φίλοι της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο” παραδώσαμε ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώσαμε, σε εγκαταστάσεις δικτύου συλλογής και μεταφοράς ειδών πρώτης ανάγκης στον Ασπρόπυργο, όπου θα διανεμηθούν σε Πειραιά, Μυτιλήνη και όπου αλλού χρειάζονται. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή μας την προσπάθεια.

 

2 3 1

Συνεχίζουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στα θύματα του πολέμου. Αγωνιζόμαστε ενάντια στους σύγχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς, ώστε κανένας άνθρωπος να μην υποχρεώνεται να γίνει πρόσφυγας.

Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-Υδραγωγείο (Ελ. Βενιζέλου 84),

Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-21:00

Σάββατο 10:30-14:30

Κυριακή 20:00-22:00.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι: ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ

Τρόφιμα

Όσπρια, ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι

Τόνος, ντολμαδάκια ή άλλες κονσέρβες (ΟΧΙ χοιρινό κρέας)

Μπισκότα τύπου πτι μπερ και Μιράντα

Κράκερ μικρές συσκευασίες, μικρές σοκολάτες

Ατομικοί χυμοί με καλαμάκι

Οποιαδήποτε άλλη ατομική τροφή που μπορεί να καταναλωθεί εύκολα στο δρόμο

Γάλα εβαπορέ

Γάλα για βρέφη και παιδιά

Νερό (0.5lt), Ζάχαρη, Τσάι (χωρίς γεύσεις)

Φάρμακα

Αεροτσάμπερ για παιδιά (ακόμα και μεταχειρισμένα)

Tobrex – Tobratex (κολλύριο για τα μάτια)

Otrivin (για τη μύτη), Zovirax (δερματικό)

Παυσίπονα ντεπον, παναντόλ κλπ

Λευκά είδη-είδη υγιεινής

Κουβέρτες, Υπνόσακοι, Μωρομάντηλα, μπιμπερό, χαρτί κουζίνας, πλαστικά πιρούνια/κουτάλια

 

Ό,τι συγκεντρωθεί, θα το παραδώσουμε όλοι μαζί τις επόμενες μέρες (θα οριστεί ημερομηνία για όποιον θέλει να έρθει), ενώ συμμετέχουμε στις δράσεις του συντονισμού για το προσφυγικό μεταναστευτικό που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

 

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας – Υδραγωγείο

www.ydragogeio.gr

 

 

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Παρεμβάσεις Λέσχης