• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Πικάντικο θερινό σινεμαδάκι: “Ο Πρωτάρης” Κυριακή 02/08

Θερινό σινεμαδάκι στη Λέσχη μας. Σας καλούμε να παρακολουθήσετε μαζί μας την πικάντικη δραματική κωμωδία “Ο Πρωτάρης”. Hey Mrs Robinson…!!!

Η ταινία Ο Πρωτάρης (Αγγλ. The Graduate) είναι δραματική κωμωδία παραγωγής 1967, σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα The Graduate, το οποίο έγραψε ο Τσαρλς Γουέμπ μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Williams. Η διασκευή του μυθιστορήματος για τη μεγάλη οθόνη έγινε από τους Μπακ Χένρι και Κάλντερ Γουίλινγκχαμ. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Ντάστιν Χόφμαν, η Αν Μπάνκροφτ και η Κάθριν Ρος.

Το 1996 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου, ενώ το 1998 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε την ταινία στην 7η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Το 2007 επανελήφθη η ψηφοφορία η ταινία μετατοπίστηκε στην 17η θέση με τις καλύτερες όλων των εποχών.

Προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό, η ταινία κατέχει την 21η θέση στη λίστα με τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών στις Η.Π.Α και τον Καναδά.

Πηγή

the graduate

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Πολιτισμός, Προβολές