Υπόθεση VresNet: Η αλληλεγγύη νίκησε!

Η αλληλεγγύη των χιλιάδων εργαζόμενων προς την Αριστέα, την εργαζόμενη στην εταιρεία VresNet, έφερε αποτέλεσμα. Ένα μόλις μήνα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης το δικαστήριο έβγαλε απόφαση: η Αριστέα κέρδισε! Και μάλιστα σε όλα!

Ο εργοδότης, ο οποίος -να θυμίσουμε- προσπάθησε να την αναγκάσει να παραιτηθεί στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, οφείλει τώρα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου να την αποζημιώσει όχι μόνο για την απόλυσή της εν μέσω εγκυμοσύνης, αλλά και για τη μη έγκαιρη καταβολή δεδουλευμένων, αποζημίωση υπερωριών, δώρων εορτών, επίδομα αδείας κλπ. Και επί πλέον, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει άμεσα την αποζημίωση.
Πρόκειται για μια τεράστια νίκη του κινήματος αλληλεγγύης. Η συμπαράσταση χιλιάδων εργαζόμενων, τα ψηφίσματα αλληλεγγύης από δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες του κινήματος, η γενική κατακραυγή που προκάλεσε η συμπεριφορά του εργοδότη της VresNet, διαμόρφωσαν το κοινωνικό κλίμα που καθόρισε την απόφαση του δικαστηρίου.
Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό της Αριστέας. Ως εκ τούτου αυτή η απόφαση μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους και υπερήφανες.
Θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα και της αλληλεγγύης. Στο δρόμο που οδηγεί στη νίκη όλης της τάξης μας!

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Αναδημοσιεύσεις, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα, Σωματεία