Νέο τμήμα χορού για παιδιά

Ο χορός είναι μια θαυμάσια εξωσχολική δραστηριότητα που βοηθά πολλαπλά την υγιή ανάπτυξη ενός παιδιού, με την ολοκλήρωση των τριών ετών να θεωρείται ως την κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει την ενασχόληση του με αυτή. Ο χορός δεν ασκεί μόνο το σώμα. Εξευγενίζει και την ψυχή. Ο χορός είναι από τις καλύτερες δραστηριότητες που ευνοεί τόσο τη σωματική, όσο και τη διανοητική ανάπτυξη του παιδιού και τον χαρακτήρα του. 

Μέσα από τον χορό το παιδί μαθαίνει: 

1. Να εκφράζει αυτό που νιώθει μέσα από τις κινήσεις του σώματος του 

2. Να γυμνάζεται ενώ παράλληλα διασκεδάζει 

3. Ενισχύει την κοινωνικότητά του  

4. Βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του 

5. Βελτιώνει την ισορροπία του  

6. Μαθαίνει να δραστηριοποιείται 

7. Αυξάνει την αντίληψή του 

8. Βελτιώνει τη μνήμη του  

9. Βελτιώνει τη συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο στόχο  

10. Πειθαρχεί σώμα και πνεύμα 

11. Διατηρεί το σωστό σωματικό βάρος 

Τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 5, μαθαίνουν να κινούνται στον χώρο, να χρησιμοποιούν διαφορετικά επίπεδα κίνησης, να επιλέγουν τη δυναμική της κίνησής τους και να ξεχωρίζουν μουσικούς ρυθμούς. Μεγαλώνοντας η δυνατότητα επιλογής μεταξύ πολλών διαφορετικών ειδών χορού είναι πολύ μεγάλη τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια. Δεν υπάρχει περιορισμός, αρκεί ο χορός να γίνεται μέσο έκφρασης για το παιδί. 

Για αυτό και εμείς πατάμε στη βάση που είναι η εκμάθηση της μουσικοχορευτικής κίνησης και ανακαλύπτουμε μαζί με τα παιδιά πολλούς διαφορετικούς ρυθμούς βάσει της ηλικίας τους κα ι των ενδιαφερόντων τους. 

Ο στόχος είναι ένας: να το διασκεδάσουμε όλοι μαζί, να γυμναστούμε, να αναπτύξουμε τις δυνατότητες του κάθε παιδιού σε όλα τα δυνατά επίπεδα και κυρίως να ενισχύσουμε τη φαντασία τους!! 

Πάμε για ένα διδαχτικό παιχνίδι μέσα από το χορό όλοι μαζί!! 

Δηλώστε συμμετοχή για τα παιδιά σας στέλνοντας μήνυμα στο e-mail μας: elni.ydragogeio@gmail.com

ή στη σελίδα μας στo fb: https://www.facebook.com/elni.ydragogeio/, ή στο τηλ: 6940 980810. 

Στη συμμετοχή παρακαλούμε να αναφέρετε την ηλικία του κάθε παιδιού , πέρα από το όνομά του, προκειμένου να ελέγξουμε με το τέλος της συλλογής των συμμετοχών αν θα χρειαστεί να ανακοινωθεί επιπρόσθετο παιδικό τμήμα πέρα από το ήδη ανακοινωμένο της Πέμπτης στις 19.00 . 

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δωρεάν Εργαστήρια, Δωρεάν Μαθήματα