Δεν μπορείς να βρεις προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ. Ξέρεις γιατί;;;

Εδώ και πάνω από ένα μήνα οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αττικής βρίσκονται σε απεργία ζητώντας τα αυτονόητα, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στον όμιλο και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στις επανειλημμένες πιέσεις των εργαζομένων για να δοθεί μία λύση στα προβλήματά τους, η εργοδοσία δεν έχει δώσει καμία απάντηση. Αντ’ αυτού, με τη βοήθεια της αστυνομίας, έχει ήδη προσπαθήσει να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στον βιομήχανο Παπαδάκη (συνταξιδιώτη του Σαμαρά στην Κίνα, για να φέρει την «ανάπτυξη»), δημιουργώντας παράνομα κέντρα διανομής. Πήραν όμως την απάντησή τους από τους εργαζόμενους που με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι μόνο ο δρόμος του αγώνα είναι αυτός που πραγματικά μπορεί να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους.
Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις δηλώνουν ότι δεν υποχωρούν, θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την κάλυψη των αναγκών τους, ενάντια σε αυτούς που τόσα χρόνια πλουτίζουν από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη το όπλο μας.
Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Το τι θα γίνει κρίνεται και από το αν εμείς θα σηκώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι διαχειριστές της. Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας. Σήμερα είναι αυτοί αύριο θα είναι κάποιος από εμάς στη θέση τους.
Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή της στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων της ΜΕΒΓΑΛ. Κάθε μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, ενάντια στους εκβιασμούς της εργοδοσίας δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι είμαστε που παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Με ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Κανένας Εργαζόμενος – Κανένα Σωματείο μόνο του.
Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”
Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Άγαλμα Μητέρας

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Κείμενα Λέσχης