Σήμερα είναι η σειρά της ΕΡΤ. Ποιος έχει σειρά αύριο;

Χτες, με πραξικοπηματικό τρόπο, η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, πετώντας στο δρόμο  2.700 εργαζόμενους, κόβοντας το σήμα όλων των σταθμών της ΕΡΤ και αργότερα όσων το αναμετέδιδαν, κατεβάζοντας ακόμα και τις ιστοσελίδες της ΕΡΤ, νύχτα, στα γρήγορα, για να μην ακούγεται η φωνή των εργαζομένων και το απεργιακό πρόγραμμα.

Αυτό το πραξικόπημα δεν αφορά μόνο τους χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που θα προστεθούν στις στρατιές των ανέργων της κατάπτυστης μνημονιακής τριετίας. Είναι το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει η κατάργηση και άλλων δημόσιων οργανισμών (όπως άλλωστε προβλέπει η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου) και συνολικά η διάλυση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, οι μαζικές απολύσεις σε όλο το δημόσιο και η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα παντού.

Από χτες το απόγευμα, χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι συγκεντρώθηκαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και σε δεκάδες γραφεία και σταθμούς της ΕΡΤ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους. Συνδικάτα, ομοσπονδίες κοινωνικοί φορείς και πολιτικές οργανώσεις καταδικάζουν την πρωτοφανή τραμπούκικη ενέργεια του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Μπορούμε να εμποδίσουμε το κλείσιμο της ΕΡΤ όλοι και όλες εμείς, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μπορούμε να το εμποδίσουμε, αν κατέβουμε τώρα στο δρόμο, στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ. Για να εμποδίσουμε να έρθει η στιγμή όπου θα ζούμε όλοι στην εξαθλίωση, όπου θα επιστρατεύονται όλοι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν το δικαίωμα τους στην εργασία και στην αξιοπρέπεια. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν σε ουρές εξαθλιωμένων ανέργων μπροστά σε συσσίτια και στον ΟΑΕΔ.

Το δικαίωμα για ελεύθερη, δημόσια, ποιοτική και ανεξάρτητη τηλεόραση είναι υπόθεση όλου του λαού. Εκφράζοντας την ολόπλευρη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης:

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας, να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ.

  • Σήμερα Τετάρτη στις 18:00 στη συναυλία έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  στην Αγία Παρασκευή (Λ. Μεσογείων).
  • Αύριο Πέμπτη στις 11:00, στην απεργιακή Απεργιακή Συγκέντρωση, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (λεωφόρος Μεσογείων).

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»

www.ydragogeio.gr

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Κείμενα Λέσχης