Κινητοποίηση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 18.09.2023 συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη νύχτα που το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε εν ψυχρώ  τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα. Τον Παύλο που δε φοβήθηκε να  βρεθεί  απέναντι στο οργανωμένο τάγμα εφόδου και να υπερασπιστεί την οικογένειά του, τους φίλους του, τη γειτονιά του, τα τραγούδια του. Δέκα χρόνια μετά, η φωνή του ακούγεται ακόμα πιο δυνατά, αφού το αίμα του αναζωπύρωσε και διαμόρφωσε το αντιφασιστικό φρόνημα, κορύφωση του οποίου αποτέλεσαν η δικαστική καταδίκη των φασιστών της Χρυσής Αυγής αλλά και ο περιορισμός της δράσης των οπαδών του φασισμού στις γειτονιές της Ελλάδας.

Ωστόσο, η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η Ελλάδα, όπως αποδείχτηκε από τα εκλογικά αποτελέσματα του Μαϊου και του Ιουνίου του 2023,  καθιστά αναγκαία την επαγρύπνηση σε κάθε γειτονιά απέναντι σε όσους, με το πρόσχημα του πατριωτισμού, δικαιολογούν επιθέσεις σε μετανάστες και αντιφασίστες. Παρ’ ότι κλείνουν σχεδόν 3 χρόνια από την καταδίκη της φασιστικής-νεοναζιστικής οργάνωσης ως εγκληματικής με την απόφαση του Εφετείου και οι ηγέτες της οργάνωσης βρίσκονται στη φυλακή μαζί με τον εκτελεστή του Παύλου, οι κατάδικοι διεκδικούν ένδικα  μικρότερες ποινές μέχρι και αθώωση. Αποκορύφωμα στάθηκε η προσπάθεια του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη να λάβει μέρος στις εθνικές εκλογές 2023 με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες»,το οποίο  «κόπηκε» με πλειοψηφία 9 στους 10από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.  Έντονη ανησυχία προκαλεί και το εκλογικό αποτέλεσμα,  αφού από τα επτά κόμματα της ακροδεξιάς που συμμετείχαν στις εκλογές, τα τρία που έχουν θέση στη βουλή,  «Σπαρτιάτες», «Ελληνική Λύση», «Νίκη», συγκέντρωσαν το ανησυχητικό ποσοστό του 13,92% στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου. Σε αυτό το κλίμα της εθνικιστικής αναζωπύρωσης καθόλου τυχαία δε μπορεί να θεωρηθεί η άγρια δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στις 12 Αυγούστου στον Περισσό. Ο Σιράζ δέχτηκε επίθεση καθώς πήγαινε στη λαϊκή αγορά του Περισσού, όπου εργαζόταν, και  έπεσε νεκρός ύστερα από απανωτές μαχαιριές από τέσσερις νεαρούς Έλληνες, στους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ρατσιστικά κίνητρα από την ΕΛ.ΑΣ.!

Για όλους αυτούς τους λόγους, η παρουσία μας και φέτος στις κινητοποιήσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας είναι αναγκαία! Απέναντι σε όσους, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Στη συμπλήρωση δέκα ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Σύλλογος Πολιτισμού Παύλος «Killah P» Φύσσας απευθύνει κάλεσμα στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2023. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 18  Σεπτεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί  συγκέντρωση στο μνημείο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι (Παύλου Φύσσα 60) και μεγάλη αντιφασιστική πορεία.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας όπως κάθε χρόνο θα είναι εκεί και καλεί όλους και όλες να δώσουμε το παρόν.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις