• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Αντιφασιστική διαδήλωση για τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών στη Νέα ιωνία

…αναδημοσίευση από ertopen

Αντιφασιστική – αντιρατσιστική διαδήλωση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μάη, σωματεία, μαζικοί φορείς και πολιτικές οργανώσεις, με τη συμμετοχή μεταναστών, στη Νέα Ιωνία.

Αφορμή οι πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις, η τελευταία το πρωί της Παρασκευής 15/5 σε μετανάστη από φασιστοειδή που τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και στο χέρι.

Η επίθεση έγινε όταν το θύμα προσέγγισε αυτοκίνητο από το οποίο βγήκαν τα φασιστοειδή. Τα θύματα των επιθέσεων συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Η διαδήλωση εκτός από τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας, πέρασε και από τα σημεία που πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις, ενώ έντονη ήταν η αντιφασιστική συνθηματολογία με συνθήματα όπως «ούτε στην Ιωνία, ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», κλπ

Πόλη που αναπτύχθηκε από τους πρόσφυγες του 1922, η Νέα Ιωνία έχει ζήσει στο πετσί της τις διακρίσεις σε βάρος των προσφύγων και εδώ και χρόνια ζει αρμονικά με τη νέα γενιά μεταναστών & προσφύγων που εργάζεται και διαμένει στην περιοχή.

Συμμετείχαν με τα πανό τους: Η Πακιστανική Κοινότητα, η ΚΕΕΡΦΑ, οι δημοτικές κινήσεις “Εκτός Σχεδίου” (Νέα Ιωνία) και “Ρήξη και Ανατροπή” (Ηράκλειο), Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική συνεργασία, Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας, κλπ

DSC_0015P5150001P5150006DSC_0017DSC_0016DSC_0014P5150020P5150009DSC_0021

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Αναδημοσιεύσεις, Παρεμβάσεις Λέσχης